Detingudes a Platja d'Aro per robar mentre demanaven firmes per una causa benèfica

Les tres dones, de nacionalitat romanesa, van ser enxampades gràcies l'avís d'un ciutada

Aquestes dones sempre seguien el mateix 'modus operandi'. En primer lloc, aturaven a la gent pel carrer intentant aconseguir el seu suport per una suposada causa solidària. Si la resposta era afirmativa, demanaven un document d'identitat per omplir el full de signatures i, mentre anotaven les seves dades personals, utilitzaven la carpeta o el porta folis que duien a les mans per tapar la cartera que la víctima havia tret per lliurar el carnet. L'objectiu era distreure a la persona perquè no s'adonés que li manipulaven la cartera o el moneder.

Segons la policia local de Castell-Platja d'Aro, la detenció d'aquestes tres dones va ser gràcies a la col·laboració ciutadana. Els agents van rebre un avis a dos quarts de dues del migdia del passat dimecres que alertaven que tres donen estaven intentant recollir signatures a l'avinguda Doctor Fleming, a la zona comercial de Platja d'Aro. Les dones s'havien descobert a si mateixes quan els van caure a terra els diners que, en aquell mateix moment, estaven agafant de la cartera d'un ciutadà. Els agents van traslladar-se al lloc dels fets i les van detenir. Les tres dones van ser traslladades a les dependències dels Mossos d'Esquadra a Sant Feliu de Guíxols.

Actualment, la policia local està desenvolupant una campanya informativa amb consells bàsics de seguretat per evitar aquesta mena de robatoris. En principi, s'ha editat un material informatiu en català, castellà, anglès i francès que es distribuirà entre els ciutadans, turistes i establiments del municipi. Aquesta campanya informativa d'estiu ofereix consells bàsics per evitar robatoris al carrer, en vehicles i en habitatges allunyats del nucli urbà i urbanitzacions com per exemple, no deixar a l'exterior eines que puguin facilitar forçar panys i claus i desconfiar dels serveis tècnics que els ciutadans no hagin sol·licitat.