Amazon preveu l'obertura d'un centre logístic a Vilamalla, el primer a la demarcació de Girona

L'anunci oficial es farà en el que resta d'any

Amazon preveu l'obertura d'un nou centre logístic al Logis Empordà de Vilamalla (Alt Empordà), el que suposarà el vuitè de Catalunya (tots ubicats a la demarcació de Barcelona) i el primer a la província de Girona segons ha pogut saber aquest diari.

L'anunci oficial es farà al llarg del que resta d'any i suposarà la creació d'un mínim de 200 llocs de treball directes. L'empresa nord-americana és una de les inversions privades que va anunciar la Generalitat que arribarien els propers mesos en la reunió telemàtica mantinguda entre l'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, la de Vilafant, Consol Cantenys i el batlle de Vilamalla, Carles Álvarez el passat 26 de maig. Per la seva banda el govern català s'ha comprès a fer-hi una inversió de 4,5 milions d'euros (MEUR).

Els centres logístics són els magatzems d'Amazon. En ells es desenvolupa tot el procés logístic; des de l'arribada de l'inventari dels fabricants fins a l'enviament final als clients. Actualment compta amb 175 centres logístics en tot el món dels quals 110 són a Estats Units i 40 a Europa amb una superfície que oscil·la dels 37.000 fins als 92.000 metres quadrats.

El Logis Empordà, promogut i gestionat per l'empresa Cimalsa, compta amb una superfície total de 73 hectàrees dedicades a la logística, distribució i activitats de valor afegit amb vocació transfronterera situat al costat de l'estació intermodal de Vilamalla, que compta amb ample de via ibèric i europeu.

Actualment el centre logístic compta amb diferents serveis garantits en totes les parcel·les, com la gestió d'aigües residuals sostenibles, un dipòsit d'aigua potable, subministrament elèctric en mitjana tensió i xarxa contra incendis comunitària i en destaca la seva accessibilitat viària: a quatre quilòmetres de l'autopista AP-7, a menys d'un quilòmetre de l'N-II i a peu de la carretera C-31.