Suu presenta el seu nou treball dins un Auditori de Girona confinat

L'artista barcelonina ha esgotat totes les entrades en un recital carregat d'energia i ball

La proximitat de Susana Ventura – coneguda artísticament amb el nom de Suu – ha aconseguit traslladar el públic de l'Auditori de Girona a un escenari ben festiu. Ho ha fet a través de la presentació del seu nou projecte 'Ventura' que inclou un total de nou temes i que s'ha presentat avui per primera vegada en directe dins del Festival Strenes.

Des de la primera de les cançons, l'artista ha demostrat una complicitat total amb els assistents que l'han ajudat a penjar el cartell de complet en un dels concerts més esperats del certamen. Aplaudiments, xiulets i crits en cançons com 'Lligar no es lo teu', 'Tranquilo', 'Si no saltas' o 'Todo lo que canto' que han fet oblidar les estrictes mesures de seguretat derivades de la covid-19 i han permès al públic desconnectar durant prop d'una hora i mitja.

El colofó ha arribat a la part final, quan l'artista ha fet sonar els seus dos temes més esperats, 'Eres un temazo' i 'Tan de bo', dos grans èxits de la barcelonina ben coneguts pels seus fans. Uns seguidors que han refermat la seva confiança en una de les cantants més joves i escoltades del panorama musical català.

Un treball més "madur"

En l'estrena de 'Ventura' s'ha pogut escoltar les noves cançons de Suu, que tal com ella mateixa ha assegurat, són temes més "madurs" amb una sonoritat ben diferent del seu primer treball. El seu segon disc s'havia de presentar el passat mes d'abril, però el coronavirus el va posposar fins aquest mes de juliol. Un treball més pròxim a l'indie-pop i al rock, produït pel reconegut cantant, compositor i il·lustrador Carlos Sadness.

De fet, a partir de la presentació que s'ha fet el Festival Strenes, l'artista ja té programats altres concerts, com per exemple el d'aquest dissabte a Palafrugell (Baix Empordà). Suu també passarà pel Festival Grec de Barcelona el 24 de juliol i tocarà a Mataró el 30 d'aquest mateix mes. Tot i això, ha admès que molts dels concerts seran en format acústic a causa de les mesures de seguretat i la distància social recomanada.

L'impacte de la covid-19

El nou àlbum va sortir publicat el passat mes de gener, només dos mesos abans de l'inici del confinament. Una situació que la cantant ha recordat logísticament complicada, ja que podien assajar amb la banda. Al principi, ha apuntat que va sentir certa tristesa, tot i que després es va girar la truita i va aconseguir veure'n el costat positiu. "Vaig tenir temps per compondre, normalment amb la gira no tenim tant de temps per treballar" ha assegurat.

El nou escenari amb què haurà de conviure els pròxims mesos li provoca certa incertesa, però a la vegada s'ha mostrat convençuda que la gent seguirà responent com fins ara. Suu ha subratllat que tothom està molt "receptiu". Un altre factor positiu, ha recordat, és la possibilitat de descobrir "nous artistes". Ella mateixa fa dos anys es va donar a conèixer a través de la xarxa social Instagram, on penjava vídeos casolans cantant. "Crec que els concerts en línia cada vegada seran més freqüents" ha conclòs.