Detecten ofertes falses de lloguer i venda de pisos a Girona

Diversos portals web estatals ofereixen pisos que no existeixen o bé no estan en procés de comercialització

El president del Col·legi d'Agents Immobiliaris de Girona, Ramon Corominas, ha explicat que, des de fa un temps, alguns col·legiats han alertat que en determinats portals web immobiliaris com 'Segunda Mano' s'han trobat ofertes de lloguer i venda d'habitatges - molt inferiors al preus de mercat actuals- que o bé no existeixen o els propietaris no els han posat en comercialització. Aquesta setmana, el col·legi ha denunciat als Mossos d'Esquadra una irregularitat que es publica en un dels principals portals immobiliaris de l'estat. Es tracta d'una oferta de lloguer d'un pis al centre de Girona que no existeix i que utilitza unes fotografies que pertanyen a uns apartaments de luxe de Madrid.

En molts d'aquests casos, quan els interessats demanen més informació o volen conèixer l'immoble, els suposats propietaris demanen un dipòsit per mitjà de transferència o pagament telemàtic - d'entre 1.000 i 2.000 euros- per poder reservar l'habitatge i per poder rebre les claus del pis.

"Els suposats propietaris expliquen que viuen a l'estranger i que si volen visitar el pis o reservar l'immoble cal que enviïn grans quantitats de diners, mitjançant transferències, a un compte corrent", ha detallat Corominas. El president ha explicat que s'han adonat i han pogut informar d'aquesta mena d'enganys gràcies a les alertes que han rebut per part de diversos particulars que s'han trobat amb aquesta mena de situacions i les informacions dels col·legiats. De moment, el col·legi té constància d'un cas en el qual una persona hauria dipositat 300 euros per reservar un immoble. "Va enviar els diners i no ha tornat a saber res més dels suposats propietaris, no ha rebut les claus i ja ha donat per perduts els diners", ha detallat Corominas.

Des del Col·legi d'Agents Immobiliaris de Girona aconsellen als interessats que alertin si es troben amb aquesta mena d'ofertes als portals i destaquen que es posin en contacte amb un professional si han de realitzar qualsevol mena de transacció. "No és una situació aïllada, hem rebut diverses alertes i s'han donat casos a altres ciutats", ha assenyalat Corominas. En concret, el president ha explicat un cas a Barcelona on els llogaters, que estarien en procés de desallotjament, haurien ensenyat un immoble a uns estrangers fent-se passar per els propietaris del pis.