Olot anul·la les festes del Tura per evitar nous brots de coronavirus

Inicialment es volien adaptar els actes a les mesures de seguretat

L’Ajuntament d’Olot (Garrotxa) ha decidit suspendre les Festes del Tura d’aquest setembre. Tot i que s’estava treballant en diferents propostes per fer possible una programació adaptada a les mesures de seguretat de la covid-19, la recomanació de les autoritats sanitàries d’evitar riscos obliga a celebrar la propera edició l’any 2021.

El consistori assegura haver treballat aquests últims mesos en la programació de les Festes. Des de l’Àrea i la Comissió de Festes s’ha acordat amb les entitats les característiques de cada acte i la possibilitat de mantenir-lo d’acord amb les mesures per evitar la propagació del coronavirus o bé si s’optava per la seva suspensió. A partir d’aquí, s’han definit diferents escenaris per fer possibles unes Festes del Tura adaptades al protocol de prevenció de la covid-19. Passaven des de l’anul·lació dels actes més multitudinaris i l’adaptació de la resta de programació a les mesures de seguretat marcades per les autoritats sanitàries (s’estava ultimant l’organització de concerts en espais tancats i amb aforament limitat) a la suspensió total de les Festes.

Seguint les indicacions de les autoritats sanitàries que demanen evitar situacions d’aglomeracions que puguin generar futurs brots, l’Ajuntament d’Olot ha decidit finalment anul·lar les Festes del Tura d’aquest any. Tots els grups amb representació al consistori han acordat que aquest any no hi haurà Festa Major.

L’Ajuntament d’Olot s’ha posat en contacte amb les entitats que organitzen actes per comunicar-los aquesta decisió i instar-los perquè reprenguin l’organització d’activitats de cara al 2021. El Consistori també es reunirà amb les associacions que tenien barraques a les últimes edicions de Festes per donar-los suport perquè puguin mantenir la seva activitat habitual al llarg de l’any.