Gràfica: Evolució dels casos nous de coronavirus a la Regió Sanitària de Girona

Les darreres setmanes s'està registrant una tendència a l'alça

La Regió Sanitària de Girona registra un preocupant increment de casos nous de coronavirus si es prenen com a referència les dues primeres setmanes de juliol.

Aquest fet, que ha començat a tenir rellevància després dels brots detectats al Segrià com també a les ciutats de Barcelona i l'Hospitalet del Llobregat, deixa palès una tendència a l'alça que s'ha començat a registrar setmanes després de l'entrada a la fase de represa que va decretar la Generalitat abans de la revetlla de Sant Joan, tot i que aleshores les dades eren optimistes i en clara davallada.

La darrera setmana (del 6 al 12 de juliol) es va tancar amb un total de 128 caos nous, una xifra que cal recular fins la primera setmana de juny per trobar un acumulat de positius major. Aleshores se'n van registrar 167 en total.

Pel que fa al nombre de casos acumulats n'hi havia 7.285 en tancar el diumenge 12 de juliol. Aquesta xifra deixa palès un important repunt de casos nous en només una setmana, arribant a un total de 128, el que suposa un increment del 85,5% respecte la setmana passada (del 29 de juny al 5 de juliol) quan aleshores s'havien registrat 69 en total, demostrant una tendència a l'alça.

Si es compara amb xifres més tardanes, més concretament la setmana del 22 al 28 de juny, es pot veure com l'increment és encara més notable, amb un total aleshores de 43 casos, el que suposa un increment del 197,7%

Inversió per fer front a una segona onada

El Departament de Salut ha assegurat avui que preveu 361.033.074 euros per preparar el sistema sanitari per a una "possible segona onada" de la pandèmia del coronavirus.

És una xifra que ha donat la titular de Salut, Alba Vergés, en la intervenció a la Comissió d'Economia i Hisenda. Les principals despeses que preveuen són la compra d'activitat extraordinària per la covid-19, amb un increment de personal assistencial; inversions en equipaments i per al Sistema sanitari integral d'utilització pública de Catalunya (SISCAT) i el desplegament de dispositius per atendre els pacients amb coronavirus, així com un estoc per a quatre mesos de material de protecció (61 MEUR).

Les mesures fins ara per reforçar el sistema de vigilància epidemiològica han costat 24,5 MEUR.