La Jonquera impulsa una campanya de promoció del comerç local per fer front a la crisi del coronavirus

La iniciativa també inclou subvencions als establiments

L’Ajuntament de la Jonquera (Alt Empordà)  ha posat en marxa aquests darrers dies una campanya que pretén donar un impuls al comerç local i de proximitat del municipi en aquesta etapa de represa del coronavirus. La decisió s’emmarca en les accions que està duent a terme l’Ajuntament per tal de fer front a la crisi social i econòmica que ha provocat el primer brot de covid-19, que ha tingut en el comerç local un dels col·lectius més afectats.  

La campanya de promoció preveu la realització de diverses accions al llarg de les properes setmanes. Entre altres coses, s’ha editat espot sensibilitzador donant suport als comerciants i posant en valor l’esforç que han realitzat per tal d’adaptar-se a la nova situació; s’ha enviat una carta a totes les llars del poble convidant els veïns i veïnes a comprar als establiments del municipi; s’ha gravat una petita càpsula audiovisual de l’alcaldessa de la Jonquera, Sònia Martínez, fent una crida als veïns per estar al costat del comerç local; s’ha organitzat una Fira de Vins i Productes Artesans, que tindrà lloc el proper 25 de juliol; s’ha entrevistat diversos comerços del poble compartint la seva experiència al llarg d’aquestes darreres setmanes, entre d'altres accions.

Sota el lema “Queda’t a la Jonquera”, l’objectiu principal de la iniciativa és enfortir el teixit comercial  i reactivar econòmicament el sector, un agent fonamental per a l’economia del poble que crea molts llocs de feina, aporta vitalitat al municipi i genera cohesió. A banda de totes les accions enumerades, també està prevista la convocatòria d’una línia de subvencions i ajudes per al comerç que l’Ajuntament anunciarà al llarg de les properes setmanes.

Martínez s’ha referit a la campanya de promoció de comerç local com una “necessitat vital per al municipi de la Jonquera” atès “el fort pes que té el sector serveis en l’economia local” i ha agraït públicament “l’esforç i sacrifici” realitzat per tots els comerciants durant el confinament i per “haver demostrat un cop més el seu compromís amb el poble, organitzant sistemes de comandes a domicili, atenent trucades i seguint oberts en els casos d’establiments de primera necessitat”.  Davant d’això, la batllessa ha afegit que “ara ens toca fer-los costat, retornar-los tot el seu esforç i compromís i ajudar al nostre teixit comercial a tirar endavant i superar aquesta etapa tan difícil”.