L'ACA destina 788.000 euros a millorar el subministrament a Camprodon i Sant Joan de les Abadesses

Les millores se sumen a les fetes a Ripoll, Molló i Llanars

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) destinarà 788.000 euros a millorar el subministrament d'aigua Camprodon i Sant Joan de les Abadesses amb l'objectiu de reduir els problemes d'abastament. La línia d'ajuts se suma a la ja atorgada, entre el 2016 i 2018 i de 226.000 euros, a diversos nuclis de Ripoll, Molló, Llanars i Camprodon.

Un dels objectius d'aquests ajuts, ha explicat el director de l'ens, Lluís Ridao, en el Consell d'Alcaldes del Ripollès, és el de minimitzar el risc d'inundacions en zones urbanes. Cal tenir en compte que, des de finals de 2018 fins a l'actualitat, s'han registrat diversos episodis de pluges intenses al Ripollès.

Amb aquesta nova línia d'ajuts, explica l'ACA en un comunicat, s'hauran destinat entre 2016 i 2020 un total de 65 MEUR en subvencions per a millorar l'abastament d'aigua als ens locals a Catalunya. Dins d'aquestes línies d'ajuts, i amb l'objectiu de minimitzar el risc d'inundacions en zones urbanes, hi ha prevista una dotació total de 6 MEUR, 4 dels quals per a les conques internes i 2 per a l'Ebre i el Xúquer.

4 MEUR a Osona i el Ripollès

Des de l'ACA recorden l'auge dels fenòmens meteorològics extrems viscuts a Catalunya en els darrers anys i que han afectat les comarques del Ripollès i Osona. A finals de 2018 es van produir dues intenses llevantades que a la conca del Ter, concretament a les comarques del Ripollès i Osona, que van comportar 176 actuacions, amb una inversió superior als 4 MEUR, totes elles ja finalitzades.

Un altre dels episodis amb més incidència a les comarques gironines ha estat el temporal Gloria. L'ACA està duent a terme més de 600 actuacions a Catalunya, amb una inversió prevista superior als 25,5 MEUR, en actuacions de restauració. A la capçalera del riu Ter, a la comarca del Ripollès, consisteixen majoritàriament en la retirada d'acumulacions de vegetació i d'arbres morts i caiguts.

1,3 MEUR per garantir el sanejament

Durant la trobada amb els batlles, el director de l'ACA va explicar que aquest 2020 estan destinant més d'1,3 MEUR per garantir el funcionament de les depuradores actives a la comarca del Ripollès. Això suposa prop d'un 8% més que l'any passat, quan es van destinar 1,2 MEUR per l'explotació dels sistemes de sanejament de la comarca.