Reforçaran la vigilància a Sadernes i sancionaran els vehicles aparcats al voral

El cap de setmana hi havia més de 500 cotxes a la vall de Sant Aniol per anar als gorgs

El Consorci de l'Alta Garrotxa ha decidit reforçar la vigilància a Sadernes per evitar aglomeracions a la zona dels gorgs en plena crisi sanitària de la covid-19. A principis de juny van limitar l'aparcament oferint només la meitat de les places (una vuitantena) però els visitants han continuat pujant i han aparcat a banda i banda de la carretera.

Diumenge passat es van concentrar a la zona més de 500 vehicles i els Mossos d'Esquadra van posar una quarantena de sancions per estacionar als vorals. Aquest cap de setmana s'obrirà l'aparcament al complet i es posaran senyals informatius de prohibir aparcar a la carretera.

Protecció Civil s'afegeix a les tasques que feien fins ara els dos informadors i els dos vigilants contractats a la zona. "Aquests dies han vingut massa visitants, estem en plena de pandèmia i sembla que tot marxi bé" lamenta el president del Consorci de l'Alta Garrotxa, Santi Reixach, que recorda que no s'aconsella el bany en gorgs i rius.

Subratlla que no es tracta de "prohibir" l'arribada de visitants sinó que es faci de forma ordenada per evitar massificacions davant del risc de contagi per coronavirus. A principis de juny van decidir reduir a la meitat les places d'aparcament de Sadernes, una mesura que no ha estat suficient.

L'aparcament s'obrirà al complet amb 170 places i s'informarà al punt de control de Montagut quan aquest estigui ple perquè els conductors facin marxa enrere. Mossos d'Esquadra i Agents Rurals també patrullaran la zona.

La setmana vinent es valorarà com ha funcionat el dispositiu i si cal prendre més mesures.