La 17ena edició del Solfejant de Cassà de la Selva arrenca dijous amb Rita Payés & Joan Fort Quartet

El festival s'ha adaptat a les mesures de seguretat pel coronavirus

La 17ena edició del Solfejant de Cassà de la Selva comença aquest dijous amb un nou espai més ampli per complir amb la normativa de seguretat per acollir els concerts en directe.

L’obertura del cicle, anirà de la mà de Rita Payés & Joan Fort Quartet, dos dels músics més actius de l’escena jazzística barcelonina. Pau Sala i David Xirgu acompanyaran els joves intèrprets en un viatge a través de músiques d’arreu del món.

La següent cita serà amb Raquel Lúa, cantautora que emergeix per regalar-nos les seva veu melismàtica amb aires de flamenc. La veu de la Raquel ha conquistat escenaris com el del Cruïlla XXS i el seu projecte ha merescut ser premiat amb distincions com el Concurs de Cantautor/es d'Horta-Guinardò, el Festival Estrena't i el Concurs de Música de Badalona.

L’últim dijous de juliol serà el torn de Paula Grande que, acompanyada de Vic Moliner, presentarà el seu treball que surt cap a l’exterior com una mirada a l’ànima. El 2018 neix SóC., un disc format per 11 cançons compartides, escrites en forma de raps i de melodies, en català i en castellà. Un disc que sona a jazz estimant-se amb el hip hop i el pop.

Per iniciar l’agost, es comptarà amb la presència de Les Fourchettes, un quartet vocal que ens brinda un homenatge als grups vocals femenins dels anys 50 i 60. Les Fourchettes compta amb un ampli reconeixement a nivell nacional, ja que es va convertir en el primer quartet femení en endur-se el premi Barbershop SABS. L’any 2019 van concursar al talent showLa Voz, superant amb èxit vàries eliminatòries.

Per cloure el festival, Meritxell Neddermann passarà per Cassà per compartir el seu darrer treball, Backyard of the Castle. La proposta de la Mertixell s’ha pogut sentir aquest estiu en festivals com l’Ítaca. L’intèrpret s’alimenta de diversos paisatges musicals, des de la música clàssica, el jazz o la música indie.

Com a conseqüència de la normativa de prevenció i seguretat per la situació de covid-19, les entrades només es podran comprar de forma anticipada, tant per internet a cassa.cat/solfejant, com al Centre Cultural Sala Galà.