Banyoles mantindrà fins l'agost el front d’Estany per a vianants i bicicletes

S’ampliarà també l’horari del carril per a bicicletes al Passeig de la Indústria

L’Ajuntament de Banyoles (Pla de l'Estany) continuarà aquest mes de juliol la prova pilot que permetrà ampliar l’espai per a vianants i bicicletes al front d’Estany. Durant aquest mes de juliol s’ampliarà també l’horari del carril per a bicicletes provisional al Passeig de la Indústria. A més, l’Ajuntament estudia altres mesures per pacificar el trànsit de vehicles a la ciutat.

La Taula per la Mobilitat, formada per representants dels diferents grups municipals, fa una valoració positiva de la prova pilot que s’ha portat a terme els dos darrers caps de setmana en dos trams del Passeig Lluís Marià Vidal i Darder on s’ha restringit la circulació de vehicles. La valoració positiva és compartida també per les enquestes a peu de carrer que es van fer a vianants, veïns, establiments comercials i visitants de la zona. Segons les dades de l’enquesta, del més de centenar de persones enquestades, un 92% aprova la mesura.

El regidor de Via Pública, Lluís Costabella, ha explicat que “veient aquesta bona acollida s’ha decidit allargar la prova pilot amb les mateixes condicions durant dos caps de setmana més i després en farem una nova valoració, amb les dades també d’una segona enquesta”.

La prova pilot es fa en el tram del Passeig Lluís Marià Vidal, des del carrer Prior Agustí fins al Passeig Mossèn Lluís Constans, i en el tram del Passeig Darder, entre el mateix Passeig Mossèn Lluís Constans fins al carrer Pintor Winthuysen. Des de les 8 del matí del dissabte fins a la mitjanit de diumenge la circulació està restringida a bicicletes i vianants i només hi poden accedir els veïns.

Carril per a bicicletes al Passeig de la Indústria

D’altra banda, la Taula de Mobilitat ha decidit també mantenir durant tot el mes de juliol el carril per a bicicletes al Passeig de la Indústria. La mesura es va començar a aplicar el cap de setmana passat i, a partir d’aquesta setmana, s’ampliaran els horaris. El carril s’habilitarà des de les 3 de la tarda del divendres fins a les 3 de la tarda del dimarts.

En aquest sentit, Costabella ha explicat que “s’ha acordat allargar-ho als dies feiners preveient que aquest carril per a bicicletes s’utilitzarà més en dies feiners que no el cap de setmana”.

D’altra banda, l’Ajuntament ha encarregat també un estudi de mobilitat al carrer Sant Martirià per avaluar la possible implantació de noves mesures en aquesta zona per pacificar el trànsit de vehicles. Segons ha destacat el regidor, “des del govern de la ciutat hem anat implantant mesures per millorar la mobilitat a la ciutat fent-la més sostenible, pacificant el trànsit en alguns carrers, o ampliant la xarxa de carrils bici per a fer una Banyoles més amable per a tothom”.

Les diferents mesures parteixen d’una proposta de la Taula de Mobilitat creada amb l’objectiu d’impulsar propostes per fer de Banyoles una ciutat més sostenible i segura i de la que formen part els diferents grups municipals.