El Teatre-Museu Dalí de Figueres reobre després de quatre mesos

Des de la direcció destaquen el "bon ritme" de venda d'entrades

El Teatre-Museu Dalí de Figueres (Alt Empordà) ha tornat a rebre visitants després de quatre mesos tancat per la pandèmia. Els quatre membres d'una família francesa han estat els primers en creuar la porta i, després de prendre's la temperatura i netejar-se les mans, han pogut visitar el museu. Han estat dels pocs afortunats, ja que totes les entrades disponibles en la reobertura estaven venudes, excepte les d'última hora que només es podien comprar a la taquilla.

La directora dels Museus Dalí, Montse Aguer, reconeix que és un dia de "plenitud" perquè passejar sense gent pel museu era "molt trist" i confia que el bon ritme d'entrades es mantindrà. "La gent té moltes ganes de venir, tant a Figueres, com a la casa de Portlligat com a la de Púbol", remarca. Una hora abans d'obrir ja hi havia gent esperant davant del Teatre-Museu Dalí de Figueres.

En Pablo Gazaga és un dels que s'hi ha acostat. Està passant uns dies a la Costa Brava amb la família, i tant bon punt es va assabentar que es tornava a posar en marxa va buscar una entrada a través d'Internet, però no hi va ser a temps. I és que la venda a través d'internet ha estat un èxit, i de fet, les úniques que quedaven per aquesta reobertura eren les d'última hora que només es venien a la taquilla.

Uns visitants que majoritàriament són de Catalunya, de la resta de l'estat espanyol i de França. I és que des de la Fundació Salvador Dalí aposten per una política de venda "agressiva" d'entrades, per tal de captar més visitants locals i pal·liar així "el cop dur" de la pandèmia, que s'ha traduït en una baixada d'ingressos i de turistes estrangers.

"Ens sentim segurs"

Un dels que no s'ha volgut perdre la reobertura del museu de Figueres ha estat en Jordi Adam. Ve de les Terres de l'Ebre amb la seva dona i els seus fills. Explica que la d'aquest dissabte ha estat la primera sortida que han fet en família després de la crisi sanitària i que han escollit el museu perquè volien que els fills els veiessin. Adam reconeix que "se senten segurs" amb les mesures que s'han pres, que inclouen l'ús de mascareta, prendre la temperatura i el rentat de mans, a més d'un circuit únic.

En aquest sentit, la gran majoria dels visitants les veuen amb bons ulls, malgrat que no es pot tornar enrere un cop s'ha visitat una sala. Aguer explica que la nova situació no té perquè ser dolenta. "Hi ha menys gent, et pots estar més estona contemplant l'obra i interactuar-hi millor", assenyala.

La reobertura ha fet que l'interès pels Museus Dalí incrementi més enllà de Catalunya. En Jesús Cuesta és de Madrid i explica que han esperat uns dies a tornar a la capital de l'Estat per tal de poder visitar el museu.

Nova exposició

El Teatre-Museu Dalí de Figueres ha reobert oferint una exposició temporal de dotze olis surrealistes dedicats al paisatge sota el nom 'El surrealisme soc jo'. Montse Aguer, ha explicat que són obres que no s'havien exposat mai juntes i que permetran entendre com Salvador Dalí percebia l'entorn.

Les obres estan compreses entre l'any 1926 i el 1937, a més de Poesia d'Amèrica (1943) que mostra com els trets surrealistes segueixen presents en l'obra posterior de l'artista. Són teles, cartrons i fustes que conformen una bona mostra de la contribució de Salvador Dalí al moviment surrealista. Per la seva rellevància han estat sol·licitades en exposicions internacionals de Rússia, Japó o Austràlia i és per aquest motiu mai havien coincidit fins al moment en un mateix espai