L'organització del White Summer de Pals diu que el festival ''és segur''

Compromís i PSC demanen que no se celebri per "motius de seguretat"

L'organització del White Summer ha defensat la celebració del festival que se celebra a Pals (Baix Empordà). Asseguren que l'esdeveniment compleix amb totes les mesures de seguretat exigides per tal d'evitar contagis de coronavirus.

En aquest sentit, assenyalen que l'edició d'aquest any s'ha "adaptat" per tal de reduir els riscos. A més, recorden que han ampliat l'espai a 50.000 metres quadrats, alhora que han reduït l'aforament a un 60% del que tenien habitualment. En un comunicat, l'organització deixa clar que la distància de seguretat serà "molt superior" a l'exigida i diu que el festival és "segur". Tot plegat, arran d'una instància que van enviar a Salut,Compromís per Pals i el PSCon advertien que era un "perill innecessari".

Les dues formacions municipals apuntaven que en cap moment es detallava quina serà la distància de separació entre paradistes, quants es permetrà que venguin aquest any, quin és l'aforament màxim permès cada nit o si es prendrà o no la temperatura als assistents en la seva entrada. Per tot això, la formació creu que si hi hagués una persona infectada a l'interior del recinte "seria del tor impossible" calcular-ne la traçabilitat.

White Summer, però, ha explicat que la distància serà superior als 2,5 metres, que s'augmentaran les zones per poder-se asseure i que hi haurà un "equip covid" a cada un dels quatre espais que es disposaran a dins del festival. L'objectiu d'aquestes persones serà vigilar que es mantinguin les distàncies de seguretat entre els assistents. Aquest equip també tindrà la funció de preguntar als espectadors si es troben bé o no, i en cas de detectar-se un possible contagi es contactarà directament amb l'administració corresponent per poder fer el seguiment.

A més, també s'ha prioritzat la venda d'entrades en línia per tal d'evitar en la mesura del possible els contactes. Finalment, també s'obliga als treballadors a portar guants i mascaretes, es prendrà la temperatura als artistes i els equips involucrats en l'edició del White Summer i es recomanarà el pagament amb targeta.