Compromís amb Pals i el PSC demanen la suspensió del White Summer per evitar brots de coronavirus

Els socialistes recorden que el 2018 s'hi van aplegar 180.000 persones

Compromís amb Pals i el PSC s’han mostrat partidaris de suspendre aquest estiu la celebració del White Summer i reprendre’l l’any vinent, per evitar el risc de contagis i de rebrot de la pandèmia de la covid-19.

Els regidors socialistes, juntament amb el grup de Compromís, han adreçat una instància a la conselleria de Salut de Generalitat per fer-li arribar la seva preocupació davant la possibilitat que l’Ajuntament del municipi del Baix Empordà autoritzi la celebració d’aquest esdeveniment, amb el risc per a la salut que això pot suposar. El mateix escrit s’ha fet arribar també a l’equip de govern de la població

Es dóna la circumstància que tot i que els grups municipals no tenen confirmació de si el festival s’autoritzarà o no per part de l’Ajuntament, sí que han pogut constatar que hi ha publicitat del White Summerpenjada als carrers d’alguns municipis i el mateix festival ha enviat diverses notes de premsa als mitjans anunciant la seva celebració. La portaveu del PSC a l’Ajuntament de Pals, Marisol Perea, ha explicat que davant les preguntes de l’oposició en el ple extraordinari del passat dia 2, l’equip de govern va admetre que estan valorant la possibilitat d’autoritzar el festival.

Perea ha mostrat la seva preocupació davant aquesta possibilitat i ha recordat que “el White Summer té una durada de 23 dies i l’any 2018 hi van arribar a assistir 180.000 persones, unes xifres que s’han de tenir molt en compte”. “Tot i que el festival és a l’aire lliure, congrega a una gran quantitat d’assistents, motiu pel qual pot esdevenir un focus important de contagi”, ha afirmat Perea. “Els rebrots que estan sorgint a molts indrets ens indiquen que el virus continua essent un perill i que s’han d’extremar les precaucions evitant les aglomeracions”, ha explicat. “Els experts indiquen que la mascareta és molt important, però no substitueix la necessitat de la distància social. Per això s’ha d’intentar reduir els contactes socials”, ha afegit.

Perea ha rebutjat la justificació de l’alcalde relativa a que el white Summer es fa dins d'una finca de propietat privada. “Aquest és un fet que no justifica l’autorització d’un esdeveniment amb milers de persones i no oblidem que altres festivals com Cap Roig o el Castell de Peralada també son privats i s’han posposat pel proper estiu”, ha manifestat la portaveu socialista.