Blanes tanca els accessos a la platja de Cala Bona tres dies en superar-se l'aforament

La Policia Local dirigia els banyistes a d'altres platges

L'Ajuntament de Blanes (Selva) ha tancat fins en tres ocasions la platja de Cala Bona per un excés d'aforament de banyistes i per tal de garantir la seguretat dels mateixos evitant contagis de coronavirus.

El límit d’aforament es va superar per primera vegada el passat diumenge 28 de juny, quan Protecció Civil, de comú acord amb Policia Local i Alcaldia, va procedir al tancament d’accessos per urgència per evitar que continuessin accedint més usuaris. Davant aquesta situació, el passat cap de setmana els dos cossos ja tenien a punt diverses mesures per si calia tornar a posar en  marxa el tancament.

Al superar de nou l’aforament màxim, tant dissabte com diumenge va ser necessari tornar a tancar els accessos a Cala Bona: tant els dels vianants com els dels conductors de vehicles. Dissabte el tancament es va fer quan faltava un quart d’hora per les dotze del migdia, aixecant-se la restricció a tres quarts de cinc de la tarda, i l’endemà diumenge el procediment es va haver d’avançar a les deu del matí, allargant-se fins les quatre de la tarda, quan va tornar a disminuir l’afluència.

El dispositiu que s’implementa per fer efectiu el tancament abasta des dels accessos a tocar del nucli urbà –per evitar trajectes estèrils- fins la mateixa rotonda d’accés que hi a la Urbanització Cala Sant Francesc. En els principals punts hi ha apostat un agent de la Policia Local de Blanes que informa la ciutadania sobre la impossibilitat d’accedir a Cala Bona, llevat que es tingui una reserva a l’establiment de restauració que hi ha en aquesta platja. En la resta també hi ha cartells informatius.

Paral·lelament, l’Ajuntament de Blanes també s’ha posat en contacte amb l’empresa que té la concessió de les zones blaves d’estacionament de la zona perquè siguin coneixedors de la mesura. En general, els qui en algun d’aquests tres dies s’ha vist aturat pel tancament han acceptat la restricció entenent que es fa com a mesura sanitària en prevenció del contagi de la covid-19.