Herrera critica que Puig 'tregui pit' després del balanç dels focs a l'Alt Empordà

ICV-EUiA denuncia la reducció de recursos en l'extinció d'incendis i en la gestió dels boscos

Herrera ha fet referència a la compareixença prevista per avui a la tarda al Parlament del conseller d'Interior, on volen que es donin "totes les explicacions". El secretari general d'ICV ha reiterat la seva crítica per la "reducció" de recursos en l'extinció d'incendis, i ha recordat que des de principis d'any s'han cremat tantes hectàrees com el que s'ha calcinat en sis anys. "Amb un balanç tan desastrós no es poden reduir recursos", ha insistit Herrera.

El secretari general d'ICV ha remarcat que, amb quatre morts i una superfície cremada de 13.088 hectàrees, el que ha succeït és "gravíssim", i "no pot ser que amb aquest balanç Puig tregui pit" i el Govern mantingui una actitud "un xic prepotent".

"Cal una revisió a fons dels recursos que es destinen a la prevenció, que són molt pocs", ha subratllat el també president del grup parlamentari d'ICV-EUiA. Per Herrera, és necessària una "política eficaç" en la gestió dels boscos i un pla de biomassa, però sobretot aplicar les mesures que es van recomanar arran de l'incendi d'Horta de Sant Joan.

Herrera ha fet aquestes declaracions "un cop apagat l'incendi", per "responsabilitat", en el marc de la seva visita a persones i zones afectades pels focs a l'Alt Empordà. L'han acompanyat càrrecs locals ecosocialistes i el diputat del partit Joan Boada.