L'Institut Cartogràfic xifra en 10.327 les hectàrees cremades al #FocEmpordà

L'anàlisi de les imatges aèries amb precisió ha permès determinar el nombre total d'hectàrees calcinades

Per poder obtenir les imatges, dijous passat es va dur a terme un vol amb càmera mètrica digital sobre l'àrea afectada, en el qual es varen enregistrar imatges color i infraroig color de 35 centímetres de resolució. A partir de les imatges s'ha generat una ortofoto d'un metre per píxel de resolució i s'han mosaicat sense dissimular les transicions entre fotogrames en dos productes diferents: un en RGB per obtenir un color realista i un altre en IRC (infraroig proper, vermell, verd) per facilitar la fotointerpretació de la zona cremada.

Un cop efectuades les correccions geomètriques i radiomètriques necessàries per poder obtenir una geoinformació de qualitat, s'ha procedit a aplicar-hi tècniques de classificació i fotointerpretació per tal de tenir-ne una estimació de la superfície afectada el més acurada possible.

Els resultats obtinguts han permès estimar l'àrea cremada amb més precisió que la resultant de mesurar el perímetre exterior de l'incendi, ja que s'han pogut discriminar les àrees no cremades dins d'aquest perímetre. S'ha estimat que la superfície total cremada és de 10.327 hectàrees.