El Govern aprova una inversió de 6,8 MEUR per a la construcció i adequació de quatre escoles

Un d'elles és a Platja d'Aro i una segona a Vilablareix

El Govern ha aprovat una inversió de 6.819.000 euros per a la construcció i ampliació de quatre escoles, en el marc de diversos convenis que tindran vigència fins el 2023. L'aportació es destinarà a la subscripció d'acords de col·laboració del Departament d'Educació i els ajuntaments de Castell-Platja d'Aro, d'El Palau d'Anglesola, de Vilablareix i de Santa Maria de Palautordera.

El conveni entre Educació i l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro tindrà un import total d'1.742.000 d’euros d'aportació del Departament per a l’execució de les obres per a la nova construcció de l'Escola Fanals d'Aro, d’una línia.

Amb l'Ajuntament d'El Palau d'Anglesola se signarà un conveni per dur a terme les obres d'ampliació de l'Escola Arnau Berenguer, amb una aportació d'1.647.000 euros. Aquesta actuació permetrà agrupar en un sol edifici totes les instal·lacions del centre, a banda d'ampliar-lo per donar resposta a les necessitats d'escolarització.

El conveni que el Departament signarà amb el consistori de Vilablareix serà per l'execució de la construcció de l'Escola Madrenc, de dues línies, i suposa una aportació de 3.250.000 euros. Aquest nou edifici substituirà l'antiga escola d’una línia que havia quedat petita i no podia ampliar-se.

Finalment, el Departament d’Educació també signarà un conveni amb Santa Maria de Palautordera per a la realització de les obres d'ampliació i reforma de l'aulari de l'edifici d’infantil de l'Escola Fontmartina, amb una aportació de 180.000 euros.