Més de 10.000 ànimes independentistes s'apleguen a Girona

#CatalunyaLlibertat ha agrupat 34 formacions musicals i 37 parades d'entitats, grups polítics i productes de la terra

El camp de Mart de la Devesa de Girona ha estat l'escenari d'una gran festa per la independència de Catalunya. L'acte amb el nom de Catalunya vol viure en Llibertat (#CatalunyaLlibertat) ha estat organitzat pel diari 'El Punt Avui', ''El 9 Esportiu', 'L'econòmic' i 'Catalonia Today'. Abans d'obrir les portes, a les sis de la tarda, ja s'havien venut més de 10.000 entrades anticipades. L'organització ha destacat que esperaven arribar als 15.000 assistents.

El grup de sardanes La Principal de la Bisbal i la percussió del Bloc Quilombo han estat els encarregats de donar el tret de sortida. Posteriorment, a les vuit del vespre s'ha realitzat l'acte de benvinguda amb l'animació d'Àngel Daban i Jordi Tonietti seguits dels grups Macedònia, Els Cremats, Electrotoylets, Gospelians, Els Catarres o Miquel Gil. També s'ha pogut sentir les cançons de Joan Dausà i Els Tipus d'Interès, Pulpo Pop, Miquel Abras o el sons més ska de Brams, Deskarats o Kitsch, entre d'altres. En total, en aquesta festa han participat unes 34 agrupacions i cantautors de tots els estils musicals. A més, la festa ha comptat amb un parc infantil amb inflables per a la mainada i una gran fira, la Fira de la Llibertat, amb 37 parades d'entitats col·laboradores de l'organització, grups polítics i productes de la terra.

En aquest mateix espai, ara fa més de 25 anys va tenir lloc la primera celebració pública de la Diada Nacional de Catalunya després de la dictadura. El director del diari 'El Punt Avui', Xavier Xirgu, ha destacat que la festa tenia com a principal objectiu ser una "jornada lúdica reivindicativa per al públic familiar" per defensar i reivindicar que Catalunya vol viure en llibertat.

"És un acte per dir que ja en tenim prou, els hi hem dit de totes les maneres possibles i no ens han fet cas, potser si ho fem cantant els de Madrid entenen el que volem", ha afegit. Xirgu ha detallat que l'organització, després de veure la bona rebuda de la iniciativa per part del públic, està estudiant tornar a repetir un acte d'aquestes característiques o altres mobilitzacions en els propers mesos.

La festa ha atret a diversos cantants o representants polítics del Govern. És el cas del portaveu del govern de la Generalitat, Francesc Homs, que ha estat un dels primers en acudir a aquesta cita. "Aquesta mena d'expressions il·lustren molt bé un sentiment estès a Catalunya i és una mostra de lideratge del diari 'El Punt' i de la ciutat de Girona", ha destacat Homs. D'altra banda, la cantant Núria Feliu - una de les figures musicals que ha participat a la festa- ha explicat que, cada cop més, la gent està perdent la por "de parlar i demanar la independència". "No haurien de fer falta actes com aquests perquè la llibertat de Catalunya hauria de ser un dret i una realitat", ha assenyalat Feliu.


 
Un sentiment que han compartit molts dels assistents a la festa com per exemple en Jordi o l'Armenagil que han detallat que "cal dir prou a l'espoli fiscal, a la humiliació de l'estat espanyol cap a Catalunya i declara la independència", han ressaltat. Una opinió molt semblant a la de la Cristina que ha destacat que és necessari "sortir al carrer i reivindicar l'estat propi".

Vídeo: ACN