#novullpagar presenta dues reclamacions a Abertis contra l'increment als peatges

Josep Casadellà volia intentar desmuntar algunes de les barreres del peatge Girona sud de l'AP-7

En principi, l'impulsor de la campanya #novullpagar tenia previst realitzar un acte simbòlic de protesta al peatge Girona sud de l'autopista AP-7 on volia desmuntar algunes de les barreres per mostrar el seu desacord amb l'increment del preus dels peatges catalans. "No volíem trencar ni destrossar res, només volíem realitzar un acte simbòlic i desmuntar algunes barreres del peatge per deixar clar que aquestes barreres no hi haurien de ser", ha afegit Casadellà.

Segons el creador de la campanya #novullpagar, és "incomprensible" que el Ministeri de Foment digui que tot i les retallades no té previst "posar peatges en les autopistes que no en tinguin" i posteriorment, el mateix mes, decideixi augmentar el preu dels peatges estatals. No obstant això, l'impulsor no ha pogut realitzar aquesta protesta perquè els Mossos d'Esquadra l'han advertit que haurien de multar-lo i detenir-lo si accedia al peatge.

Tot i així, Casadellà ha decidit introduir dues reclamacions en contra la pujada  del 7,5% de les tarifes dels peatges per mostrar "el seu desacord" amb aquesta situació. "Cal realitzar més mobilitzacions els propers mesos i fer una acció multitudinària davant del Ministeri de Foment o la Generalitat perquè posin fil a l'agulla i aturin aquesta situació", ha assenyalat Casadellà el qual ha afegit que ja va presentar tres reclamacions ara fa uns mesos i encara no ha rebut cap resposta.

D'altra banda, l'impulsor també ha fet una crida a tota la població perquè assisteixin el proper dia 19 d'agost al nou #novullpagar de la Jonquera.