Una pirotècnia italiana guanya el 42è Concurs Internacional de Focs d'Artifici de Blanes

Segona posició per a la Pirotècnia Valenciana i tercer lloc per a la Pirotècnia Hermanos Ferrández, vencedora l'any passat

El veredicte l'ha emès la Comissió Tècnica del concurs i el jurat popular que ha valorat tots els aspectes dels diversos castells de foc que han participat en aquest concurs. La segona companyia més ben valorada ha estat l'empresa Pirotècnia Valenciana amb 7.862 punts, seguida en tercera posició per la Pirotècnia Hermanos Ferrández - que va guanyar l'edició de l'any passat- amb 7.537 punts. Per últim, la quarta posició ha estat per la pirotècnia Valecea-Pir d'Àlava que va tancar el concurs aquesta nit de divendres amb 6.428 punts.

També a les Fires de Sant Narcís

Aquest any, Pirotècnia Vaccalluzzo Zio Piro Fireworks ha rebut 6.000 euros, 2.000 menys que a l'edició passada, així com la invitació a participar en el proper concurs de focs d'artifici de Blanes. A més, aquesta empresa també serà l'encarregada de realitzar l'espectacle pirotècnic que es farà el proper dia 1 de novembre a Girona en motiu de les Fires de Sant Narcís.

Enguany, cadascuna de les quatre empreses que ha participat al concurs ha rebut 19.000 euros pels seus espectacles pirotècnics, 2.000 euros menys que l'any passat. Un total de 16 empreses d'arreu del món han presentat pliques aquest 2012 per participar al 42è Concurs Internacional de Focs. Entre elles hi havia pirotècniques de Brasil, Eslovènia, Itàlia i l'Estat Espanyol.

Fonts del consistori de Blanes han assegurat que durant aquests dies la localitat ha acollit 750.000 espectadors.