ERC de Girona denuncia deficiències en el servei de Girocleta

Reclama al govern de la ciutat que garanteixi el servei, sobretot en hores punta

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a Girona denuncia deficiències en el servei de Girocleta a la ciutat. El grup municipal alerta que els usuaris es troben dia rere dia mancances, sobretot en el número de bicicletes operatives a les estacions.

En aquest sentit, els republicans reclamen al govern de JxCat que garanteixi el servei, sobretot en hores punta. La formació posa com exemple avui mateix, quan hi ha hagut veïns i veïnes que a primera hora del matí s’han trobat sense bicicletes a la plaça del Barco, al barri de Santa Eugènia, i a l’estació de la biblioteca Ernest Lluch. “El govern no pot anar obrint estacions de Girocleta sense garantir el servei a la resta”, sosté la regidora d’ERC Annabel Moya, que lamenta que “les mesures que s'han pres fins ara no han estat suficients”. A més, la formació republicana afirma que les accions que s’han tirat endavant fins ara s’han focalitzat en el sector centre de la ciutat i deixant al marge els barris.

Per Esquerra Republicana, el disseny de les ciutats que tinguin en compte els equipaments o els centres generadors de mobilitat són una peça clau per a una mobilitat sostenible i amable. I, en els nuclis urbans, els tipus de transport més eficients i sostenibles són anar a peu i en bicicleta. “No s'han habilitat per la bicicleta els eixos viaris centrals de la ciutat”, reclama Moya, que alhora lamenta que el govern de Girona “no ha donat prou suport a sectors econòmics de la bicicleta”. 

ERC insisteix en la necessitat de posar en marxa una sèrie d’iniciatives en aquest àmbit, com la creació de corredors per a ciclistes que uneixin els barris de la ciutat o el foment de la mobilitat intermodal. De fet, els republicans ja van presentar una moció al Ple municipal per promoure els desplaçaments en bicicleta a la ciutat, on reclamava millores en les infraestructures com els carrils bici o l’aparcament tancat per a bicicletes a l’estació de tren.

En la iniciativa dels republicans, que va rebre el suport de tots els partits, també es proposava incorporar bicicletes elèctriques a la Girocleta pels usuaris de barris amb pendents pronunciats com Palau o Montjuïc. “És important fer de la bicicleta un mitjà més accessible per a tothom, tant a nivell econòmic com d’utilitat”, conclou Moya.