Vilablareix inicia una campanya per demanar a els conductors que respectin el límit de velocitat

La carretera de Sant Feliu és la més transitada i on menys es respecta

L’Ajuntament de Vilablareix (Gironès) ha iniciat una campanya per a reduir la velocitat dels vehicles que travessen el municipi de punta a punta per la carretera de Santa Coloma. La campanya arranca d’un seguiment que s’ha fet en aquesta carretera on s’ha detectat que els vehicles que hi passen superen la velocitat permesa. 

"L’origen de la campanya ve de que tot i les mesures implantades al llarg dels anys -rotondes, semàfors, passos de vianants- encara hi circulen vehicles amb un excés de velocitat’ explica Jordi Frigola, regidor de Serveis, Espais Públics, Entorn Natural i Comunicació.

L’objectiu d’aquesta campanya no és multar als vehicles que corren massa, sinó conscienciar els conductors que redueixin la velocitat en el seu pas per la vila. "Hem optat per enviar un missatge en positiu, amb aquests cartells clars, que recalquen la necessitat de circular a la velocitat adequada de màxim 50km/h", assegura confiat el regidor.

Es tracta d’una campanya on, a través d’uns cartells, s’envien missatges perquè els conductors moderin la velocitat. En elles s’hi pot veure escrit: ‘A poc a poc’, ‘redueix’, ‘amb calma’, ‘sense pressa’, ‘vigila’ i finalment una última lona on s’hi pot llegir ‘Vilablareix t’ho agraeix’.