Controlat el foc de l'Empordà gairebé cinc dies després de l'inici

Tancat l'accés als massissos del Montsant, les Gavarres i Cadiretes

Durant les properes hores, els Bombers vigilaran amb set dotacions l'ampli perímetre de l'incendi que inspeccionaran tot el terreny, amatents davant de qualsevol possible canvi. El dispositiu es mantindrà actiu al llarg de tot el dia, i també està previst que un helicòpter s'incorpori a fer tasques de reconeixement.

Pel que fa a la circulació de vehicles, es manté l'afectació dels darrers dies i, segons informacions facilitades pel Servei Català de Trànsit, continuen tallades amb pas restringit les carreteres GI-504 al seu pas per Terrades i la GIV-5042 a Boadella d'Empordà.

Després de més de cinc dies de feina molt intensa, els Bombers de la Generalitat treballen activament per acabar amb l'extinció del foc que, segons informa el Cos d'Agents Rurals, ha cremat 13.824 hectàrees.

Per municipis, els més afectats han estat Capmany, amb 2.637 hectàrees cremades i la Jonquera, amb 2.365. La resta de termes municipals afectats han estat Llers (1.591 Ha), Agullana (1.365 Ha), Darnius (1.064 Ha), Biure (961 Ha), Boadella i les Escaules (909 Ha); Terrades (583 Ha); Masarac (483 Ha), Avinyonet de Puigventós (461 Ha); Vilanant (437 Ha), Cantallops (430 Ha), Pont de Molins (334 Ha), Sant Climent Sescebes (128 Ha), Figueres (26 Ha), Vilafant (25 Ha) i Cabanes (18 Ha).

La Direcció General de Protecció Civil manté en fase d'Alerta el pla Infocat, com a mínim durant el dia d'avui, per l'alt risc d'incendi forestal que afecta tot el país. L'elevat risc d'incendi ha fet necessari el tancament de l'accés als massissos del Montsant, les Gavarres i Cadiretes per part dels Agents Rurals i amb la col·laboració de Mossos d'Esquadra amb caràcter extraordinari.