Mig miler de bombers continuen treballant en les tasques d'extinció de l'incendi de

Deu mitjans aeris han remullat la zona on hi ha els punts més crítics

D'altra banda, el Centre de Comandament dels Bombers s'ha començat a desmuntar aquest dimecres i pràcticament ja només queden bombers treballant a la zona. Concretament, els Bombers de la Generalitat treballen amb 45 dotacions terrestres per resseguir tota la zona afectada i centren els seus esforços al punt més sensible, entre Terrades i Boadella. Tot i això, es continua treballant per assegurar la totalitat dels quilòmetres de perímetre i remullar la superfície interior. Al llarg de la tarda s'han produït petites revifades i fumaroles, que ràpidament han estat controlades.

Els Bombers de França segueixen col·laborant amb 28 dotacions terrestres, les quals treballen, sobretot, a la zona de la cua de l'incendi; la part nord més propera a la frontera.

D'altra banda, la Unidad Militar de Emergencias, amb els 15 camions que té destinats a aquets incendi, participa activament en les tasques d'extinció, tot revisant els punts calents per evitar-ne revifalles.

Els mitjans aeris treballen intensament aquestes darreres hores de llum per acabar de remullar la superfície. Així, 4 helicòpters bombarders, 4 avions de vigilància i atac i 2 hidroavions, completen els efectius d'extinció.

A més a més, personal de Protecció Civil, de les Agrupacions de Defensa Forestal, dels Mossos d'Esquadra, del Sistema d'Emergències Mèdiques, de la Creu Roja, membres de Policia Local i voluntaris continuen participant activament en el dispositiu.

La marinada no afecta la feina dels bombers

El vent de marinada ha bufat aquesta tarda amb relativa intensitat, però aquest fet no ha dificultat decisivament les feines d'extinció. Tanmateix, els Bombers seguiran amatents a la meteorologia i continuaran treballant per poder controlar definitivament l'incendi al llarg de les properes hores

Segons informa el Servei Català de Trànsit, la carretera GI-504 continua tallada a Boadella d'Empordà per motius operatius.

La Direcció General de Protecció Civil manté activada la fase d'alerta del Pla Infocat.