L’Oficina d’Atenció Ciutadana i l’Àrea d’Acció Social de la Bisbal es traslladen a l’Ajuntament Vell

La reubicació a la planta baixa de l’equipament serà efectiva a partir de demà

L'Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà es reubicarà a la planta baixa l’Ajuntament Vell, situat al carrer de les Mesures fent cantonada amb el carrer Ample a partir del proper dimecres 1 de juliol l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà es reubicarà a la planta baixa l’Ajuntament Vell, ubicat al carrer de les Mesures fent cantonada amb el carrer Ample. Amb aquest trasllat es pretén guanyar atenció a peu de carrer, alhora que s’afavoreix l’atenció individualitzada. L’OAC, al seu nou emplaçament, continuarà oferint presencialment el servei d’atenció a la ciutadania de dilluns a divendres, de les 9 h a les 14 h, i se seguirà prioritzant qui tingui cita prèvia. Es pot sol·licitar cita prèvia al telèfon 972 64 09 75, al 600 40 70 40, o a través del correu electrònic citaprevia@labisbal.cat.

D’altra banda, l’Àrea d’Acció Social i Ciutadania de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà també es trasllada a la planta baixa de l’Antic Ajuntament. Si bé inicialment s’hi havia d’instal·lar les dependències dels Serveis Socials del municipi, aquests continuaran ubicats a la plaça Carreras Dagas per una ampliació de l’equip professional. Així, l’Àrea d’Acció Social i Ciutadania del consistori abandona les Escoles Velles i, al seu nou emplaçament, seguirà coordinant les tasques d’Habitatge, Immigració, Agermanaments, Codesenvolupament i Solidaritat. A més a més, la nova seu de l’Àrea d’Acció Social i Ciutadania, també inclourà, a partir del darrer trimestre de l’any, un Servei d’Intervenció Socioeducativa, obert en horari de tardes a infants de 3 a 12 anys d’alta vulnerabilitat.

El passat 2017 el municipi va viure un debat participatiu en el qual bisbalenques i bisbalenques van proposar i debatre quins havien de ser els nous usos de l’espai. Va ser l’any 2018 quan van arrencar les obres de reforma de l’edifici per tal de donar noves utilitats a l’edifici finançades al 50 % per la Generalitat de Catalunya en el marc del Pla de Barris i valorades en 946.775 euros. Quan l’equipament estigui completament obert també acollirà un espai coworking i la nova seu de Ràdio Bisbal, entre d’altres dependències municipals.

L’Ajuntament Vell és un edifici que data del segle XVI i ha estat remodelat en diverses ocasions. S’hi van fer intervencions importants el 1835 i el 1894, quan es van decorar els salons amb pintures de Bartomeu Ribó; al segle XX va tenir lloc la darrera reforma, com a conseqüència de la necessitat creixent d’espai. Finalment, es va deixar com a jutjat. El 1928 l’arquitecte Pelai Martínez es va encarregar de l’obra amb estil noucentista.