Espadalé assegura que l'AP-7 entre Girona nord i sud continuarà essent gratuïta

Diverses cambres de comerç gironines s'han reunit per primer cop amb representant de cinc partits polítics

El president de la Cambra de Comerç de Girona ha realitzat aquestes declaracions després de mantenir una reunió amb diverses cambres de comerç gironines, partits polítics, el president de PIMEC de Girona, Iñaki Frade, el president del Fòrum Carlemany, Marc Sansalvadó, i el president de la FOEG, Jordi Comas. Tant els empresaris gironins com els representants polítics de CiU, PSC, PP, ERC i SI han acordat que mantindran reunions periòdiques - cada tres mesos- per tractar i trobar punts en comú sobre projectes i problemes d'interès a la demarcació de Girona.

"Volem anar tots a una per defensar el territori", ha destacat Espadalé. Segons el president de la Cambra de Comerç de Girona, aquestes reunions regulars tenen com a principal objectiu trobar "uns mínims denominadors comuns" entre tots els punts de vista existents. Un dels primers acords que han sorgit d'aquesta reunió ha estat "la defensa" del cabal del riu Ter al seu pas per les comarques gironines.

"No volem que la privatització de l'empresa gestora Aigües Ter- Llobregat signifiqui una reducció dels cabals i una eliminació dels mínims recollits en la Llei del Ter", ha defensat Espadalé. Un altre punt en comú que comparteixen els dos sectors és la voluntat "d'impulsar i mantenir" les petites i mitjanes empreses del territori. "Volem demanar a l'estat que redueixi l'IVA en determinats sectors com turisme o serveis", ha explicat el president de la Cambra de Comerç de Sant Feliu de Guíxols, Joan Puig.

D'altra banda, el president ha explicat que en la propera reunió - prevista pel mes de setembre o octubre- els dos sectors tenen previst tractar temes tant diversos com el pacte fiscal, l'estat de les infraestructures a la demarcació i la gestió de l'aeroport de Girona. Concretament, Espadalé ha explicat que el director general d'Abertis, Josep Lluís Giménez, durant una reunió mantinguda ara fa uns dies va assegurar que la variant de Girona, el tram de l'autopista de quatre carrils entre Girona nord i sud, continuarà essent gratuïta tot i els canvis que ha realitzat l'Estat en aquesta matèria.

A més, Espadalé ha destacat que el director general d'Abertis també va assegurar durant aquesta reunió que el projecte sobre l'accés nord de l'autopista AP-7 a Figueres s'entregaria a finals d'aquest mes. "Un cop entregat, l'estat va dir que ho aprovarien ràpidament", ha assenyalat Espadalé. En matèria ferroviària, el president de la Cambra de Comerç Gironina ha explicat que durant les reunions que mantindran amb els partits polítics també tenen previst tractar l'estat de la N-260 i els projectes de la variant de Ribes de Freser i d'Olot a Ripoll, entre d'altres.