Tres detinguts i dues plantacions de marihuana comissades amb 3.000 plantes a Tossa i Lloret

L'alarma d'una de les cases es va disparar i els Mossos van descobrir la plantació

Els Mossos d’Esquadra van detenir el passat 23 de juny tres homes, de 25, 31 i 34 anys, de nacionalitat sèrbia i veïns de Tossa de Mar (Selva), com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública per tràfic de drogues i un altre delicte de defraudació de fluid elèctric.

Els fets van ocórrer el mateix dia 23 de juny en un domicili del carrer de Gènova de Lloret de Mar on, cap a dos quarts de quatre de la tarda es va activar l’alarma de robatori a l’interior de la casa.

Immediatament una patrulla va arribar al lloc i, en fer diverses comprovacions, va detectar que dins l’habitatge hi podria haver una plantació important de marihuana. Els agents van obrir una investigació per tal de localitzar els responsables de la plantació i les indagacions van portar els mossos cap a un segon domicili, en aquest cas de Tossa de Mar.

En arribar-hi, els policies van identificar tres homes i van localitzar una altra plantació de grans dimensions. Per aquest motiu van demanar una ordre judicial per poder entrar als dos domicilis.

Amb la corresponent autorització, els investigadors van accedir en primer terme dins el domicili de Lloret. A l’interior van localitzar un total de 2.420 plantes, 21 ventiladors, 6 extractors, 36 fluorescents i 5 aires condicionats.

Posteriorment van fer el registre a la casa de Tossa de Mar on hi van trobar un total de 590 plantes, 56 focus, 56 transformadors, 4 aparells d’aire condicionat, 4 extractors i 9 ventiladors.

Davant les evidències, els mossos van detenir els tres homes com a presumptes autors d’un delicte de tràfic de drogues.

A més, també es va comprovar que les dues cases estaven connectades fraudulentament a la xarxa elèctrica, per aquest motiu també es van obrir diligències penals als tres detinguts, per defraudació del fluid elèctric.

Els detinguts, que no tenien antecedents, van passar el dia 26 de juny a disposició el jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Blanes, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.