Ferrán Adrià serà el nou embaixador de la cuina espanyola arreu del món

El cuiner formarà part d'una campanya publicitaria internacional que portarà per nom 'I need Spain'

A més, de la presència a Londres, en 2010 estan previstes accions a Berlín (10 de març), Singapur (23-24 d'abril) i Nova York (octubre). Adrià, promocionarà tant la cuina d'avantguarda com la tradicional i les tapes, juntament amb altres cuiners espanyols de prestigi. Aquest congrés presentat a Londres s'emmarca dins dels actes de la presidència espanyola de la Unió Europea en 2010, pretén posicionar a l'Estat com a referent mundial en turisme gastronòmic. Es tracta d'un fòrum de reflexió i debat en el qual participaran tots els sectors implicats en la creació, comercialització i promoció internacional de productes turístics vinculats a la gastronomia.

Els diferents països participants podran compartir les seves experiències i els seus assoliments en aquesta matèria. Per això, contarà amb la presència dels millors xefs europeus, al costat d'institucions i entitats de caràcter supraregional. Contarà, a més, amb la col·laboració de la Real Acadèmia de Gastronomia Espanyola.

En l'actualitat, la gastronomia és un dels principals eixos de la promoció turística de l'Estat a l'exterior. Es tracta de l'atribut millor valorat pels més de 52 milions de turistes que van visitar Espanya en 2009. Més de 5,5 milions de visitants van declarar que la gastronomia i els vins espanyols van ser una de les motivacions del seu viatge.