Una madura Andrea Motis clou un festival Ítaca marcat pel coronavirus i les mesures de seguretat

L'artista va desgranar peces dels discs "Emotional Dance" i "Do Outro lado do Azul"

En aquestes alçades de la pel·lícula poca cosa es pot dir d'Andrea Motis que no s'hagi dit ja. Ahir la trompetista, cantant i compositora va cloure un Festival Ítaca marcat pel coronavirus i que l'ha obligat a readaptar-se a les circumstàncies mitjançant estrictes mesures de seguretat i un aforament limitat als camps de futbol de Corçà i la Pera (Baix Empordà).

La barcelonina es va presentar damunt l'escenari en format de quintet en l'únic concert programat de la Jazzpera, tot i que com ella mateixa va admetre, eren un sextet, ja que està embarassada de cinc mesos, confessió que va fer en un dels seus primeres concerts des del confinament.

Motis va desgranar peces dels seus darrers dos últims discs; "Emotional Dance" i "Do Outro lado do Azul" amb tres músics que l'han acompanyat al llarg de tota la seva carrera i amb qui ja feia les seves primeres aparicions el 2011 a Girona. Amb el contrabaixista Joan Chamorro, el bateria Esteve Pi i el guitarrista Josep Traver, va traslladar els espectadors als seus inicis quan, amb només 16 anys, omplia de màgia les grades de sales de concerts (ahir també en companyia del pianista Ignasi Terraza).

L'evolució musical de Motis s'albira avui en la varietat del seu repertori i la seva faceta com a compositora. Enrere queden els inicis quan la pràctica totalitat dels seus concerts eren versions de grans artistes de la història del Jazz per mostrar ara la seva vessant més íntima i personal amb composicions pròpies i d'altres col·laboradors propers. El que no ha canviat és la dolçor i timidesa que encara arrossega pels escenaris i un puntet de nerviosisme al parlar que desapareix immediatament en arrencar els primers compassos.

Durant una hora i mitja va desgranar una quinzena de temes davant un públic fred i un pèl apàtic. Potser pel format de la platea amb cadires marcat per les mesures de seguretat o potser per la desconeixença de molts del gènere musical, però el cert és que no van mostrar-se a l'alçada de l'artista que tenien al davant.

El proper concert de Motis en terres catalanes serà el 9 d'agost al Festival Jardins de Pedralbes de Barcelona.