Un petit castell de focs a Palamós obre la caixa dels trons contra l'Ajuntament pensant que era un acte oficial

Els internautes demanaven explicacions de forma irada a l'equip de govern

La Festa Major de Palamós (Baix Empordà) ha viscut les darreres hores una surrealista polèmica de la mà d'un grup que va decidir cloure l'actuació musical amb el seu castell de focs particular.

Durant uns pocs minuts, els musics van llençar diversos petards que van omplir una part del municipi de soroll i pólvora, generant les ires de molts veïns que van donar per fet que es tractava del tradicional castell de focs organitzat per l'Ajuntament i que enguany s'havia cancel·lat per motius de seguretat davant la pandèmia del coronavirus.

Els veïns, enfurismats, van carregar les tintes en dos grups de Facebook del poble queixant-se en mitja dotzena de publicacions, totes sobre el mateix tema, que "el castell de focs" s'havia organitzat "només per a alguns" (fent referència als visitants que tenen segones residències), mentre d'altres asseguraven estar "indignadíssims" per haver-se perdut l'espectacle. Uns pocs feien referència a les seves mascotes, assenyalant que "d'haver-ho sabut els podríem haver medicat per evitar-los el sofriment".

La lletania de queixes -que sumades superaven les 300 en total- anaven dirigides a mostrar el seu desgrat amb l'equip de govern; "és vergonyant", "no m'agrada com actua darrerament l'Ajuntament", "gasten els diners per a quatre 'enxufats' del consistori", "sempre cremant diners", "país de pandereta", "em sento estafada" o "ho han fet només pels rics que tenen pis a primera línia de mar", entre d'altres perles. Una veïna fins i tot anava més enllà i reclamava explicacions de per què no s'havia retransmès els focs en streaming i poder-ho veure per Internet.

Jornada de cloenda musical

Entre la programació oficial per part del consistori s'havia previst fer la cloenda de les festes amb tres esdeveniments musicals. El primer, a les set de la tarda, es va celebrar al parc de l'Arbreda amb el concert de Neus Mar, Nito Figueras i Enric Canada. Una hora després, a les vuit, va prendre el relleu un recital del grup local Palamós Gòspel Choir, sota la direcció de David Bayés.

El final de festa va coincidir amb l'últim dels quatre espectacles itinerants que s'han pogut veure aquests dies. Es va iniciar deu de la nit i el van protagonitzar diferents músics del territori. La proposta va ser batejada com a 'Música Km.0'. Hi van participar la banda The Covers, Ukuphila, Litus, Mireia Sierra, Suki, Cabernícola i Keko Doménech.