Palafrugell modificarà l'accés al Far de Sant Sebastià i el farà més segur

Eliminaran un dels dos carrils de la carretera i es convertirà en sentit únic

L’accés al Far de Sant Sebastià, a Llafranc (Baix Empordà), guanyarà en seguretat vial al llarg dels propers dies, ja que a partir d’ara només hi haurà un carril de circulació per pujar amb vehicle rodat fins a la part final del mirador del Far.

Amb aquesta actuació de mobilitat s’eliminen els dos carrils i s’evita que, degut a la mala visibilitat en diversos trams, els conductors puguin partir algun accident. D’aquesta manera, tan sols quedarà un petit tram, en la part final, que disposi de dos carrils de circulació, i per tornar des del mirador fins a la Vila de Palafrugell el trajecte pràcticament és el mateix, per tant, no es perd temps ni cal donar una gran volta per accedir a la carretera de tornada.

Parel·lament, aprofitant l’amplada de la calçada es donarà sortida a la manca d’aparcament en aquesta zona. Cal destacar que el Far de Sant Sebastià és l’espai més visitat al municipi i un punt de referència gràcies a les seves vistes i panoràmiques que ofereixen els seus dos miradors. D’aquesta manera, gràcies a aquesta actuació apareixen 28 noves places d’aparcament de 5 metres de llarg.

Segons el regidor de Mobilitat de l’Ajuntament de Palafrugell, Pau Lladó, gràcies a aquest canvi "guanyem una bossa d'aparcament important a l'entorn del Far de Sant Sebastià, alhora que pacifiquem l'entorn dels miradors i de l'accés al far per tal que la gent en pugui gaudir amb seguretat. En aquest sentit, a més, hem millorat el ferm de l'aparcament de terra i hem fet un mur de seguretat al costat de les escales que donen accés al far."
 
D’altra banda, el mateix regidor destaca que "la nostra aposta és aconseguir espai per a la gent, per a les persones, fent un Palafrugell més social, sostenible i segur. Arreu del municipi. Amb aquesta actuació fem que l'entorn del Far sigui més amable per a tothom"

Aquesta actuació finalitzarà al llarg dels propers dies, a manca de la col·locació de la senyalització definitiva.