Tossa de Mar obrirà les platges per les revetlles de Sant Joan i Sant Pere

Les fogueres queden suspeses

L’Ajuntament de Tossa de Mar (Selva) ha decidit obrir la Platja Gran durant les revetlles de Sant Joan i Sant Pere, però de forma controlada i amb precaucions.

El regidor de Platges, Ramon Gascons, explica que “s’ha anul·lat la tradicional foguera de Sant Joan que s’hi feia, però permetrem l’accés a la platja per a gaudir en família de la revetlla. Controlarem que es respectin les mesures de distanciament social. Els nens tindran així un espai ample i segur per a tirar els petards i evitarem la dispersió per la població o, fins i tot, que es pugui anar a zones boscoses, que són més perilloses”.

Gascons lamenta, per això, que “les festes populars de barri s’han hagut d’anul·lar a causa de la covid-19 i com a prevenció. Hem de continuar en alerta”. Cal assenyalar que, des de Protecció Civil, fan un seguit de recomanacions per a les revetlles d’acord amb la normativa d’emergència sanitària del coronavirus. Entre elles destaca l’ús de mascareta, distància de 2 metres entre persones de contacte no habitual, higiene de mans amb sabó, no compartir objectes, grups màxims de 20 persones, evitar gels hidroalcohòlics en cas de fer servir pirotècnia,  i no compartir metxa.