La Clínica Santa Creu de Figueres s'alia amb la Fundació Salut Empordà per evitar el seu tancament

El centre privat podrà mantenir així la vuitantena de treballadors i col·laboradors

A partir del mes de setembre, la Clínica Santa Creu de Figueres (Alt Empordà) serà gestionada per la Fundació Salut Empordà (FSE), gràcies a un acord estratègic i històric que busca garantir la continuïtat d’aquest centre emblemàtic de la comarca.

El fet que la Santa Creu i la FSE sumin esforços permetrà dotar l'Alt Empordà d’una infraestructura sanitària "més completa, de més qualitat i innovadora, gràcies a la cooperació dels sectors públic i privat i a l’optimització dels recursos", apunten de la fundació.

Aquesta aliança ofereix a la Clínica Santa Creu la possibilitat d’ampliar oferta i serveis gràcies a les sinergies que es crearan amb la Fundació. A mig termini, el centre disposarà de més especialitats, més places d’hospitalització i d’equips multidisciplinaris de tractament i diagnòstic (en àmbits concrets com poden ser l’atenció a la vellesa, a la dona o en medicina esportiva). També es treballa per a preservar l’atenció immediata i, a llarg termini, en la consolidació d’una oferta sanitària diferenciada per al sector turístic de l’Alt Empordà, aprofitant el segell internacional de què disposa l’Hospital de Figueres (Medical Travel Quality Alliance).

Per a la Fundació Salut Empordà aquest acord també es tradueix en un valor afegit de cares a la captació i fidelització de professionals. I per a la Santa Creu, garanteix la continuïtat de la vuitantena de treballadors i col·laboradors que té actualment.

Cal recordar que la crisi sanitària ocasionada per la pandèmia del coronavirus va portar a què, en el pic més alt, la Fundació necessités el suport de la Clínica Santa Creu per a acollir els pacients altables i així reduir pressió a l’Hospital de Figueres. La bona entesa en aquesta col·laboració ha motivat l’aliança, després de constatar les potencialitats d’aquest acord estratègic.

Clínica Santa Creu de Figueres

Aquest centre privat va obrir portes el 1944 de la mà del doctor Vila, el doctor Brusés i l’agent d’assegurances Emili Pallisera. El projecte incloïa la posada en marxa de la seva pròpia mútua asseguradora, “La Previsión Popular S.A.”. El 2019 el centre va vendre aquesta mútua i va passar a ser proveïdor de serveis sanitaris d’asseguradores i clients particulars.

Sobre l’activitat, l’any passat la Clínica Santa Creu va realitzar 32.335 proves diagnòstiques i ambulatòries i 1.077 intervencions. Pel que fa a les visites, va atendre 33.948 consultes a especialistes, 18.408 urgències i 1.526 pacients de fisioteràpia.