Els cossos policials que operen a l'aeroport de Girona disposen del doble d'espais per treballar

El subdelegat del Govern diu que reformes han de permetre que desenvolupin la seva feina 'amb la màxima comoditat'

El subdelegat del govern estatal ha reconegut que era una 'llarga reivindicació' reformar els espais destinats als cossos de seguretat que operen a l'aeroport. La reforma de la terminal que està duent a terme Aena s'ha aprofitat també per endreçar les dependències policials que a partir d'ara tindran el doble d'espais.

Per una banda, l'oficina de denúncies dels Mossos d'Esquadra, s'ha traslladat a l'extrem final de la terminal –al costat d'una nova cafeteria- i compta amb uns 90 m² d'espais. Els passatgers poden usar-la només per als problemes que tinguin a terra, ja que la seguretat aèria és competència dels cossos policials estatals. Segons el subdelegat, la plantilla d'agents dels mossos és entorn una vintena, tot i que l'oficina a la nit està tancada i només hi ha patrullatge per l'exterior de la terminal.

Pel que fa a la Guàrdia Civil, el cos compta amb uns 50 agents que treballen a l'aeroport en unes dependències que ara arriben ja als 180 m², que inclouen el control d'Aduanes –per exemple, passatgers que intenten entrar al país amb grans quantitats de diners sense declarar- i control dels passatgers en temes de drogues, especialment. La remodelació incorpora ara una segona sala que es destinarà a un altre aparell de raig X on poden escanejar els passatgers 'mula', que es dediquen a introduir al país drogues amagades dins el seu cos. La sala entrarà en funcionament abans de l'estiu.

El tercer cos de seguretat, la policia estatal, destina els seus 30 agents a controlar, especialment, que la documentació que aporten els passatgers sigui legal. Fixen un especial interès en revisar els passaports dels viatgers que procedeixen de països no comunitaris. Durant l'any 2009, aquest cos va detenir 116 persones, especialment per falsificació de documents o requeriments judicials internacionals. En els dos primers mesos del 2010, ja s'han detingut 26 passatgers i s'han intervingut 29 grams de substàncies estupefaents.

La remodelació ha costat 100.000 euros i les noves dependències ja estan en funcionament.
  • El subdelegat del govern central a Girona, Francesc Francisco-Busquets, explica de quin espai disposa cada cos policial