Cellers i restaurants de l'Empordà fan pinya per impulsar vi i cuina del territori

Signen conjuntament el manifest 'Maridatge empordanès'

El sector vinícola i l'hostaleria empordanesa sumen esforços per pal·liar els efectes del coronavirus. Els jardins de l'hotel gastronòmic Es Portal de Pals (Baix Empordà) han estat l'escenari escollit per signar el manifest 'Maridatge empordanès', que es fixa com a objectiu treballar conjuntament per recuperar aquests "dos sectors clau en l'economia de les comarques gironines".

Amb aquest escrit, els restaurants i cellers volen adreçar-se als mercats per subratllar que "durant la represa de l'activitat la salut serà̀ l'objectiu essencial". I que les bones pràctiques i els protocols de seguretat es convertiran en "imprescindibles" perquè el territori sigui "reconegut com a destinació́ de confiança, en termes turístics i gastronòmics".

Prescriptors de proximitat

Així mateix, cellers i restaurants reforcen el compromís amb els productes de proximitat per tal de ser-ne els seus "principals prescriptors". "La relació entre aquests dos sectors és ancestral, i ha estat a l'Empordà, on els productes de la contrada han esdevingut identitaris a ulls dels visitants", recull el manifest. I hi afegeix: "Ho són les gambes i les garoines, l'arròs i la ceba, les cireres i les pomes, els olis i els vins".

"Reivindiquem junts la identitat de la nostra cuina i de la nostra gastronomia, com a empreses, com a artesans i com a persones", diu l'escrit. A la signatura del manifest hi han assistit un centenar de representants de cellers i restaurants. L'escriptor Adrià Pujol ha estat l'encarregat de llegir el manifest que han signat la presidenta de La Cuina del Vent, Roser Bronsoms; el president La Cuina de l'Empordanet, Vicenç Fajardo, i el president del Consell Regulador de la DO Empordà, Xavier Albertí.