El TS ratifica la condemna pel cambrer que va matar una turista a Lloret de Mar

L'assassí haurà de pagar també una indemnització de 30.000 euros als tres germans de la víctima

L'Audiència de Girona va dictar sentència el novembre del 2011 a través de la qual va considerar provat que en la matinada del 30 de juny, Federica S., de 23 anys i italiana, va sortir de festa amb una amiga per Lloret, on es trobava de vacances. Al local 'Beach Friends' va coincidir amb un grup de gent que celebrava un aniversari i entre ells estava l'acusat Santiago V.S., que era cambrer d'aquest local. Durant la nit la turista i el cambrer van establir certa relació.

La noia va consumir una gran quantitat de begudes alcohòliques que va fer que les seves facultats cognitives es veiessin alterades. Cap a les 3.45 hores va decidir marxar del local on es trobaven i l'acusat la va seguir poc després i la va acompanyar a caminar perquè la noia li va dir que es trobava malament després d'haver begut alcohol. Van anar junts a un parc i es van estirar en una zona boscosa. Un cop allà Santiago V.S. va començar a donar-li petons i acariciar-la i li va treure els pantalons i les calces i ell es va treure els pantalons. La turista li va dir que s'aturés i l'acusat ho va fer. La sentència considera que "no ha quedat suficientment provat que el processat, quan es va col·locar damunt d'ella, la penetrés vaginalment, o com a mínim ho intentés".

La família de la víctima va interposar recurs contra aquesta sentència en considerar que si que hi va haver violació, però el TS considera que aquest fet ja es va tractar durant el judici i no hi ha cap circumstància per tornar a obrir el debat perquè es va arribar a la conclusió que no s'havia pogut provar aquest extrem.

Desestima que l'actuació fos l'única possible per la por que sentia

L'acusat va preguntar a la víctima si el denunciaria i, segons la seva versió, aquesta li va contestar que si ho faria. Per aquest motiu, assegura la defensa que l'acusat va actuar com ho va fer, ofegant a la víctima amb una peça de roba de les que tenien a prop, empès per la por que sentia pel que li pogués passar, més encara tenint en compte que estava en situació irregular a l'Estat. Per aquest motiu, la defensa va presentar recurs contra la sentència en considerar que no s'havia tingut en compte aquest atenuant.

El TS però desestima aquesta part del recurs en considerar que en primer lloc no ha quedat provat que la noia li digués que el denunciaria i, en segon lloc, en cas que ho hagués fet això no l'excloïa de poder actuar conforme al dret i l'única alternativa no era assassinar la noia.

Indemnització als germans

D'altra banda, la família també havia presentat recurs per demanar que la indemnització de 30.000 euros dictada per l'Audiència de Girona per als pares de la víctima fos extensible als tres germans de la víctima, amb qui residien. El suprem estima aquest extrem i dicta sentència per tal que també s'indemnitzi amb la mateixa quantitat als germans.

Així doncs, el TS ratifica la sentència de l'Audiència de Girona que condemna a un any i mig de presó a Santiago V.S. per un delicte d'abús sexual i a 16 anys i tres mesos més per un delicte d'assassinat.