La Diputació ajudarà econòmicament els municipis afectats pels incendis de l'Alt Empordà

El Consell Comarcal decreta dos dies de dol oficial

La Diputació de Girona ha avançat que destinarà una línia d'ajudes als pobles afectats pels incendis que cremen a l'Alt Empordà des de diumenge. El president de la institució, Jaume Torramadé, acompanyat del vicepresident Miquel Calm i el diputat de la Presidència, Pere Vila, ha visitat aquest matí les zones devastades pels focs que cremen a la comarca. Els representants de la Diputació han mantingut trobades sobre el terreny amb diversos alcaldes de les poblacions afectades i han acordat l'obertura d'aquesta primera línia d'actuació per part de la corporació. Aquesta línia tindrà com a objectiu reforestar la gran massa de bosc que ha quedat totalment cremada.

La Diputació també estudia sumar-se a totes aquelles campanyes endegades des de la societat civil i el sector privat per tal de recaptar recursos destinats a recuperar al màxim possible les zones afectades.

Dol a l'Alt Empordà

D'altra banda, el president del Consell Comarcal de l'Alt Empordà, Xavier Sanllehí, ha decretat avui i demà com a dies de dol oficial amb motiu de les quatre morts produïdes en els incendis que afecten la comarca des de diumenge.

Des d'aquest matí les banderes de la seu de la institució pengen a mig pal en senyal de dol, i s'han anul·lat tots els actes públics que estaven programats, com la concentració d'aquesta tarda per la problemàtica de l'N-II i el ple.

El Consell ha deixat a la consideració de cada ajuntament l'aplicació pràctica d'aquesta mesura.