La defensa demana quatre anys i mig de presó per als dos atracadors que van assaltar bancs a Girona i Salt

El ministeri fiscal ha rebaixat a 54 i 52 anys les peticions de condemna

Durant el segon dia de judici contra els dos processats, Jonathan C. i Rogerio M., han continuat les declaracions dels empleats de les entitats assaltades. Aquest matí ha estat el torn dels treballadors de la sucursal que Banesto té a Saragossa, on els dos processats van actuar el 27 de març del 2008. Els empleats han explicat, mitjançant videoconferència, que els atracadors no van deixar d'amenaçar-los amb les pistoles, que els van lligar amb brides i que els van deixar tancats dins la cambra cuirassada un cop la van buidar de diners.

La sessió ha continuat amb les declaracions dels perits dels Mossos d'Esquadra que van analitzar les pistoles. Els agents han explicat al tribunal que les dues armes disparaven projectils de PVC mitjançant un sistema d'aire comprimit, i que la seva capacitat lesiva 'era molt minsa'. Únicament, les pistoles podrien provocar pèrdues de visió si es disparaven a una distància de centímetres dels ulls.

Al final de la vista oral, el ministeri fiscal ha modificat la petició de pena per als dos processats. La fiscalia ha retirat la falta de lesions que imputava inicialment als dos atracadors per haver lesionat una subdirectora durant l'atracament al Banesto del passeig d'Olot de Girona. A més, també ha demanat que, per a cadascun dels atracaments, se'ls condemni a penes de quatre anys de presó (i no de cinc, com sol·licitava inicialment).

52 i 54 anys de presó

En global, la fiscal sol·licita ara que es condemni a Rogerio M. a una pena de 52 anys de presó i a Jonathan C. a 54 anys de presó. Els dos anys de diferència entre un i altre processat obeeixen al fet que aquest últim també està acusat d'un delicte de falsedat documental, perquè per no aixecar sospites va obrir un compte corrent en una de les entitats de Banesto fent servir un document d'identitat fals.

Per la seva banda, l'acusació particular ha elevat a definitives les peticions inicials de 53 anys i mig per a Rogerio M., i de 54 anys per a Jonathan C. La defensa, per la seva banda, ha sol·licitat que s'imposi una pena global de quatre anys i mig per als dos atracadors, després que durant el judici aquests hagin reconegut haver assaltat les entitats bancàries.

Aquesta part també ha sol·licitat al tribunal que se substitueixi la condemna per l'expulsió dels dos atracadors del territori estatal. En matèria de responsabilitat civil, sol·licita que els imputats indemnitzin a l'entitat bancària amb més de 90.000 euros, quantitat que tant la fiscalia com l'acusació particular eleven a gairebé 137.000 euros. El cas, que ha jutjat la Secció Quarta de l'Audiència de Girona, ha quedat vist per a sentència.
 
  • Els perits dels Mossos d'Esquadra que van analitzar les pistoles amb què es va cometre l'atracament declaren que les armes tenien 'molt poca capacitat lesiva'