SI denunciarà als usuaris de Twitter que se'n riuen de l'incendi de l'Alt Empordà

Els independentistes han preparat un recull de piulades "anticatalanes" que han vist créixer a partir dels focs a l'Empordà

Solidaritat està recollint un a un tots els comptes d'usuaris de Twitter i comentaris a edicions digitals dels diaris que s'han dedicat, en els últims dies, a insultar i "incitar a l'odi contra Catalunya i els catalans" i que "literalment han demanat que cremi Catalunya sencera amb tots els catalans a dins". Així ho ha explicat a l'ACN fonts de SI, que han confirmat que dijous mateix portaran aquest dossier al fiscal, amb qui intentaran mantenir una reunió per demanar-li que reculls d'aquest estil siguin fets "d'ofici" per la pròpia Fiscalia. I és que els independentistes consideren que aquestes piulades generen "alarma social" i suposen un atac anticatalà emparat en "la impunitat que tenen aquest tipus de plantejaments a les xarxes socials".

El que més ha cridat l'atenció a Solidaritat han estat el creixement de comentaris a Twitter que lligaven els focs de l'Empordà amb missatges catalanòfobs o de rebuig a l'ajuda que es pogués oferir per apagar els incendis. "Catalunya demana ajuda a l'exèrcit ESPANYOL. Jo els enviava uns quants bidons de benzina. El foc purifica", "Els bombers catalans intentant apagar el foc 'a gapos' per no gastar aigua", "Atenció, missatge per tota Espanya: Aquests catalans es creuen moltes coses, així que... Mort a tots. Sense compassió. Gràcies", o "Putos catalans de merda. Tant de bo es morin tots", són algunes de les piulades que Solidaritat està recollint per identificar els seus autors davant la Fiscalia.

Moltes altres aportacions de les xarxes socials fan referència expressa al fet que els afectats pels focs estiguin demanant ajuda en català, cosa que en alguns usuaris de Twitter crea un més que notable malestar. "Això de que els 'catalinos' estiguin twitejant demanant ajuda per l'incendi en català... Va a ser que no. No no no... CACA!", "Els que demaneu ajuda per l'incendi de Catalunya i ho feu en català, pot ser més gent us entendria en castellà. Pallassos", "Si escriviu en català, és lògic que no us ajudin. Si no s'entén, rucs!!", "Es crema Catalunya i demanen ajuda en català! Doncs la seva puta mare els ajudarà, per babaus!", "Crec i suposo que hi ha un incendi a Catalunya, però com aquesta gent només escriu en català, no me n'assabento de res. Que s'ho facin ells", "I el 'puto' TT de l'incendi, en català... fotre!", o "Catalunya crema i demanen ajuda en català. Doncs ni un got d'aigua us arribarà :-)", formen part també d'aquest recull de piulades que Solidaritat portarà a Fiscalia.

Molts d'aquests comentaris estan sent recollits per plataformes catalanes com Apuntem.cat, que en aquesta i altres ocasions fa llistats de piulades per "denunciar la seva catalanofòbia".