Uns 1.500 alumnes d’educació primària i secundària participen dels tallers sobre educació del consum

La seu estarà ubicada a Salt des de l'1 de març i fins el 16 d'abril

L’objectiu de l’Escola és formar, de manera totalment gratuïta, els escolars en matèria de consum. Aquesta formació s’articula a través de tallers adreçats a alumnes d’Educació Primària, Educació Secundària Obligatòria, Batxillerat, Cicles Formatius i Educació Especial. Les activitats proporcionen als estudiants eines perquè puguin construir el seu model de consum des d’una perspectiva activa, reflexiva i autònoma. També els permeten adquirir coneixements bàsics sobre els seus drets com a consumidors i la manera d’exercir-los, així com sobre els seus deures.

Els centres que han sol·licitat la realització dels tallers de l’ECC  a la comarca del Gironès són:

Educació secundària :

IES SALVADOR ESPRIU
IES MONTILIVI
CCE MONTESORI
IES SANTIAGO SOBREQUÈS
COL·LEGI POMPEU FABRA

Educació primària :

CEIP EL GEGANT DEL REC
CEIP EL PLA SE SALT
CEIP SILVESTRE SANTALÓ
CEIP LA FARGA
CEIP POMPEU FABRA
ESCOLA MARE DE DÉU DEL ROSER
CEIP LES MORERES


Així, fins el 16 d’abril, uns 1.500 alumnes de primària i secundària participen en els tallers de consum. Aquesta és la tercera vegada que l’ECC visita el Baix Empordà. El primer cop va ser el curs escolar 2005-06 i el segon, el 2007-08, amb la qual cosa, fins ara, 2.099 alumnes de centres escolars del Gironès ja han participat en els tallers de l’escola del consum.

L’ECC va començar la seva activitat l’octubre de 2003, i durant els dos primers anys va impartir els tallers des de la seu central ubicada a Barcelona. L’any 2005, i coincidint amb el tercer curs escolar, es va posar en funcionament la seu itinerant de l’Escola del Consum de Catalunya per donar resposta a les demandes dels centres escolars situats lluny de Barcelona.