Uns 800 nens han estat evacuats d'acampades i cases de colònies per l'incendi

Cleries s'ha desplaçat a Figueres per conèixer de prop la situació i coordinar la tornada a casa dels menors i joves

El conseller Cleries ha explicat que s'ha fet "un seguiment grup per grup per garantir que tots els nens puguin tornar a casa". Alguns d'ells, com un grup de 90 d'un casal de Barcelona ja ho han pogut fer, després que aquest diumenge fossin evacuats del campament de Capmany on passaven una temporada de colònies i els portessin a passar la nit a la base militar de Sant Climent Sescebes.

El tinent coronel en cap del quart batalló d'intervenció de la Unitat Militar d'Emergències, José Manuel Vivas Nieto, ha explicat que aquests nens estaven "molt nerviosos" quan van arribar i que després de passar la nit al campament militar de Sant Climent Sescebes han pogut marxar aquest matí en autobusos cap a Barcelona.

Un altre dels grups evacuats ha estat, una quarantena de nens d'un casal del barri de Sant Andreu de la capital catalana que estaven a Agullana. Aquests han passat la nit al teatre municipal de la població i estan a l'espera de poder tornar a casa.

Cleries va a Figueres per coordinar l'operatiu sobre el terreny

El conseller ha estat coordinant des d'aquest diumenge l'operatiu per evacuar tots els nens afectats i aquest dilluns al matí s'ha desplaçat a Figueres, on està ubicat el centre de comandament, per fer aquesta coordinació sobre el terreny.

El conseller ha volgut transmetre un missatge de "tranquil·litat" a les famílies i als monitors i responsables de les cases de colònies i també ha agraït molt "el suport" i la feina feta per les entitats per fer possible que els nens hagin estat evacuats i estiguin tots fora de perill.

El Departament ha informat que està "en constant contacte amb el Departament d'Interior i el cos de Bombers per garantir la seguretat de tots els infants i joves que es troben de colònies o campaments per les zones afectades". Ha afegit que les famílies han estat informades de la situació des del primer moment i que els nens i joves tornaran amb elles "tan aviat com es pugui garantir la seguretat d'aquest procés".