El foc de la Jonquera està 'totalment descontrolat' per culpa del fort vent

La prioritat dels Bombers és "intentar protegir al màxim les persones i les cases" · Ja s'han cremat 1.000 hectàrees

El delegat d'Interior a Girona ha explicat que el foc afecta en aquests moments els municipis de la Jonquera, Campany i Agullana, sobretot, i que els Bombers estan intentant lluitar contra les flames tot i que "el gran problema és que el vent ens impedeix aixecar els nostres mitjans aeris, que són els més efectius". "El foc s'ha fet gran en un moment, ha anat saltant amb la virulència del vent", ha relatat.

Ballesta ha assenyalat que "estem intentant protegir al màxim les persones i les cases" i que s'ha optat pel confinament, per demanar als veïns que es quedi a casa amb les finestres i portes ben tancades i no surti. "Creiem que és més efectiu que evacuar", ha remarcat, tot i que sí que s'han evacuat els veïns de cases aïllades.

El delegat d'Interior ha destacat que s'ha evacuat l'AP-7 i l'N-II i en aquest sentit ha demanat als conductors que van cap a França "que no s'hi adrecin, que s'esperin o que passin per l'N-260 que va a Portbou, però que si poden esperar que ho facin".

Per altra banda, ha demanat als conductors que surten de la costa "que tinguin clar que tenim l'N-II i l'AP-7 tallades fins a Figueres i que per tant tinguin cura i respectin el fet que estem en una situació d'emergència". "Si han de sortir més tard o buscar vies alternatives doncs que ho facin", ha recalcat.

S'han ampliat el nombre d'efectius i ara són fins a vuitanta les dotacions terrestres que hi treballen a l'espera que puguin participar els mitjans aeris. Amb tot, també s'ha ampliat el confinament de Llers i Pont de Molins. Per la seva banda, l'alcalde de Figueres, Santi Vila, ha donat ordre de llaurar tots els camps propers al castell de Sant Ferran davant la possible arribada de les flames a la capital.

Visita la galeria d'imatges de l'incendi.
 
;