Figueres i Vilafant rubriquen l'acord de cooperació local entre municipis

L’objectiu és establir lligams en temes urbanístics, turístics, culturals i de mobilitat

L’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, i l’alcaldessa de Vilafant, Consol Cantenys, han signat a vull un  protocol per a la cooperació local en l’àrea urbana de Figueres (Alt Empordà).

L’objectiu és establir lligams entre els dos municipis que comparteixen espais com l’entorn de l’estació del TAV així com també marcar estratègicament punts d’acord pel que fa al desenvolupament urbanístic, econòmic, social i de transport.

El procés de consolidació d’àrees urbanes és un fet. Les funcions urbanes s’escampen pel territori, més enllà de les limitacions administratives, reforçant la dependència entre municipis. En el cas de Figueres i la seva àrea urbana, segueix els patrons de bona part de la resta d’àrees urbanes del nostre entorn.

El procés de descentralització de l’habitatge, els espais industrials o dels serveis, entre d’altres signifiquen un augment de la interrelació entre municipis. Això genera, des de diversos punts de vista, realitats que es poden gestionar de manera compartida, per tal de fer-les més sostenibles i eficients.

El protocol que s’ha signat avui pretén recollir els principals àmbits estratègics que poden estar subjectes a la cooperació dins de l’àrea urbana de Figueres. Els cinc àmbits son: urbanisme i planificació territorial, mobilitat, equipaments, desenvolupament econòmic i turisme, polítiques socials i de benestar i educació, cultura i esports.

L’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, explica que “l’objectiu de protocols com aquests fa que l’àrea urbana de Figueres es consolidi i es creïn sinergies per treballar conjuntament i per millorar tan els serveis com el planejament urbanístic dels municipis”.