Recullen signatures contra un bar de Girona que acusen d'incomplir nombroses ordenances

L'Ajuntament diu tenir-ne constància i la Policia Municipal ha obert diverses actes

Un grup de veïns del barri Pla de Palau - Sant Pau de Girona ha iniciat una recollida de signatures contra un bar que asseguren incompleix nombroses normatives i ordenances municipals. El local, situat al carrer Riu Freser, ha estat focus de polèmica els darrers mesos perquè, segons assenyalen els afectats, pertorba la convivència a la zona.

Més concretament els veïns denuncien que l'establiment no té permís d'ocupació de via pública i aquest n'ocupa una part. També apunten que no paga el lloguer al seu propietari i ja san celebrat dos judicis al respecte. Seguidament l'acusen de no complir l'horari d'activitat tal i com està regulat, com tampoc l'ordenança municipal de sorolls i vibracions, excedint amb escreix els decibels establerts.

A banda d'això, els residents a la zona també apunten que dins el local i a la terrassa hi ha persones que presumptament consumeixen substàncies il·legals. Finalment, assenyalen que l'encarregat de l'establiment manté una actitud amenaçant amb els veïns que algun cop han intentat dialogar amb ell en pro de la convivència, confessant que temen per la seva integritat física.

Per la seva banda, l'Ajuntament de Girona ha assenyalat a aquest diari que estan al corrent de les queixes dels veïns afectats i que ja s'han aixecat diverses actes per part de la Policia Municipal que "estan seguint el seu curs". En aquests moments el consistori està revisant la situació del local i la terrassa, per la qual cosa esperen poder tenir aviat el resultat dels procediments administratius oberts en referència al bar.

La recollida de signatures també compta amb el suport de l'Associació de Veïns de Pla de Palau - Sant Pau i en elles reclamen el compliment de tota la normativa i més presència policial. La instància serà entrada al registre de l'Ajuntament previsiblement aquesta setmana.

Actualització: El bar denunciat pels veïns d'un barri de Girona retira la terrassa que havia instal·lat sense permís