Platja d'Aro repartirà mascaretes reutilitzables als majors d'edat

Serà a partir d'aquest dimecres

L’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro (Baix Empordà) dona l’oportunitat a tots els ciutadans de disposar gratuïtament d’una mascareta de roba reutilitzable. A finals d’abril i a primers de maig es van repartir milers de models infantils per a tots els menors d’edat empadronats, i ara és el torn per als majors de 18 anys, que hauran d’acreditar el seu empadronament presentat el document d’identitat.

La distribució -se’n lliurarà una per persona- serà el proper dimecres 17 de juny (16-19 h) i es podran recollir a la Sala Polivalent de Castell d’Aro, al Centre Cívic Vicenç Bou de Platja d’Aro, i a Ca La Generosa de S’Agaró. Posteriorment, també es lliuraran, fins a esgotar existències, a l’Oficina de Turisme de Platja d’Aro com a punt únic.

Hi ha disponibles 4.500 unitats elaborades solidàriament per un equip de voluntàries de la Vall d’Aro a partir de material base adquirit pel consistori, el mateix sistema utilitzat anteriorment per als models infants i juvenils i també per a adults, però que s’havien lliurat a entitat i institucions que les necessitaven de manera preferent-

Una iniciativa que s’afegeix al conjunt d’accions municipals d’atenció a la ciutadania davant la pandèmia de la covid-19. Una de les més significatives va ser la creació d’un telèfon i correu electrònic únic d’atenció amb 13 hores diàries ininterrompuda de funcionament que va atendre amb un global de 333 consultes. També mitjançant una xarxa de treballadors municipals es van atendre a domicili la distribució del Banc d’Aliments o de farmàcia, el material didàctic per a alumnes sense connectivitat o 1.600 trucades de seguiment a persones majors de 65 anys, entre d’altres.

El consistori també va garantir durant el confinament 70 àpats a domicili, mitjançant un càtering diari, a aquells infants del municipi que gaudien d’una beca de menjador escolar fins que la Generalitat de Catalunya no va distribuir i activar les corresponents targetes moneder. Una despesa de càtering ara subvencionada per l’Obra Social ”la Caixa”.