'Il trovatore' de Verdi inaugura el Festival Castell de Peralada

La recentment guardonada amb el 'Beverly Sills Artist Award 2012', Angela Meade, ha debutat a l'estat espanyol amb aquesta proposta lírica

'Il trovatore' és una obra lírica que va ser estrenada el 1853 a la capital d'Itàlia, Roma. Aquest cop, després de tres anys sense trepitjar l'escenari de l'Auditori Parc del Castell, el veterà Leo Nucci ha estat l'encarregat de reviure i interpretar el personatge de 'Conde di Luna', un rol que ja ha realitzat més de 200 vegades al llarg de la seva carrera professional.

I és que el Festival Castell de Peralada ha unit un repartiment de primera per reversionar una de les òperes preferides del públic. La representació d'aquesta gran partitura ha comptat amb la veu de l'emergent Angela Meade, la nova estrella de la Metropolitan Opera House de Nova York que després de cantar 'Ernari' al teatre novaiorquès i 'Vespri Siciliania' a Berlín, s'ha projectat com una de les veus verdianes amb més perspectiva. Al seu costat, el tenor ucraïnès Misha Didyk, en el paper de Manrico, i l'aplaudida Mariane Cornetti com Azucena, han encisat al públic assistent amb aquesta proposta lírica.

En total, el concert ha omplert el 85% de les localitats del festival, és a dir, més de 1.600 persones s'han apropat fins a Peralada per gaudir de quatre veus reconegudes internacionalment. Diverses autoritats del món polític, entre elles el conseller de Cultura, Ferran Mascarell; el president de la Diputació de Girona, Jaume Torramadé, o l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, han pogut gaudir d'aquesta vetllada especial i única.