La defensa del zelador d'Olot demana un màxim de 20 anys de llibertat vigilada

L'advocat de Joan Vila creu que patia una "alteració psíquica" que li feia percebre els seus actes com a "moralment bons"

La defensa del zelador Joan Vila demana que l'assassí confés d'onze ancians al geriàtric de 'La Caritat' no ingressi a presó. Tot i considerar-lo autor material de les morts, obligant als pacients a ingerir líquids abrasius que provocaven una mort extraordinàriament dolorosa o injectant-los substàncies com ara insulina, creu que pateix una alteració psíquica que afecta la seva capacitat de percepció.

No es tracta de cap trastorn mental, sinó tan sols d'una percepció "errònia" que influenciava en com veia els ancians. Als seus ulls l'estat dels inquilins era "molt deteriorat", segons el seu advocat. Una percepció que li permetia creure que la seva conducta era "moralment bona". Per això demana que sigui castigat amb un màxim de vint anys de llibertat vigilada. 

Les penes proposades per la defensa incloses als articles 96.3 i 106.1 suposarien per al sospitós, a banda de la llibertat vigilada, l'obligació de presentar-se periòdicament en el lloc que el jutge o el tribunal estableixi, comunicar immediatament cada canvi de residència o lloc de treball i la inhabilitació professional.