Promeses per prohibir la prostitució de carretera a Vila-Sacra

L'alcaldessa del municipi assegura que el Govern està intentant unir forces amb tots els partits del Parlament

Fa poc els veïns de la localitat empordanesa de Vila-sacra es van unir en un clam popular en contra de les prostitutes que s'instal·len a les dues rotondes de la C-260 que donen accés a la població. L'actitud "descarada" i "intimidatòria" - segons l'alcaldessa de Vila-sacra- va provocar que els ciutadans formessin una comissió veïnal per lluitar contra la prostitució a les carreteres. Aquesta lluita no és una novetat per als veïns d'aquesta localitat, el maig del 2010, el consistori va decidir ruixar amb zotal -un desinfectant molt fort- les rotondes del municipi per així dissuadir a les prostitutes que volguessin situar-se en aquest punt.

Aquest dijous, la comissió veïnal encapçalada per l'alcaldessa de Vila-sacra s'han reunit amb el conseller d'Interior, Felip Puig, i altres representants polítics d'ERC i PP per tractar aquesta problemàtica. Segons Barceló, el Govern ha explicat que "treballarà i pressionarà" a l'estat espanyol perquè aprovi una modificació del codi penal que prohibeixi la prostitució a la via pública. A més, també demanarà la creació d'una llei que castigui els clients i les prostitutes que exerceixin a totes les carreteres estatals. De moment, el Govern ja multa a les prostitutes que exerceixen a les carreteres de la Generalitat. "Cal que es pugui multar a totes les carreteres i sobretot que es prohibeixin aquestes activitats a qualsevol via pública", ha destacat Barceló.

De moment, el Govern vol reunir-se i unir forces amb tots els partits polítics del Parlament per crear un escrit conjunt a favor de la prohibició de la prostitució a les carreteres i enviar-ho a Madrid. "El conseller Felip Puig ha ressaltat que el Govern ja està treballant en aquesta problemàtica però primer vol unir forces", ha explicat l'alcaldessa de Vila-sacra.

Barceló ha detallat que tant des del consistori com des de la comissió veïnal continuaran "fent pressió" perquè aquests acords i intencions puguin ser una realitat el més aviat possible. "Veiem amb bons ulls les propostes i intencions del Govern perquè s'ajusten a allò que nosaltres havíem demanat", ha ressaltat l'alcaldessa. A més, Barceló ha detallat que el Govern té previst "enviar les peticions a Madrid" en el termini d'un any.

"De moment, nosaltres buscarem referent legislatius sobre aquesta problemàtica i enviarem un escrit al Govern amb la nostra visió i propostes", ha conclòs Barceló.