Primers trasllats al nou Palau de Justícia de Girona per estar a ple rendiment a l'octubre

Els últims en instal·lar-se a les noves dependències seran les seccions de l'Audiència i fiscalia durant l'última quinzena de setembre

La directora dels serveis territorials de Justícia a Girona, Isabel Ruiz, ha assegurat que s'està complint amb el calendari fixat. A partir del 5 de setembre, es començarà amb el trasllat de tots els jutjats penals, socials i del contenciós administratiu per acabar finalment amb les seccions de l'Audiència i fiscalia durant l'última quinzena de setembre.

La nova seu situada a la plaça Josep Maria Lidón és obra dels arquitectes del despatx Bosch-Tarrús que van presentar el projecte el 2006 que havia de ser una realitat tres anys més tard. Diversos contratemps, però, van allargar el procés i finalment estarà operatiu a principis d'octubre. Aquest nou edifici acollirà l'Audiència Provincial, tres jutjats contenciosos administratius, tres jutjats socials, el Jutjat de Menors i altres serveis del Departament de Justícia que fins ara estaven disgregats a diversos edificis de la ciutat. Segons càlculs del Departament de Justícia, el Palau de Justícia permetrà estalviar 1,3 MEUR (milions d'euros) l'any, sobretot en el cost d'alguns lloguers. L'edifici es va adjudicar l'any 2008 per 20,1 MEUR i les obres van començar l'any 2009.